Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
7.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 7.57

7 let, 12 mesecev

Ob prazniku promet povečan predvsem proti obali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zelo zgoščen promet, ki poteka v počasi se premikajoči koloni je na obalnih cestah Koper - Dragonja in Koper - Sečovlje. Povečan promet je tudi na mejnem prehodu Dragonja pri izstopu iz države.

Za smer proti Istri priporočajo uporabo mejnega prehoda Sočerga.

Bodite strpni in se prilagodite razmeram na cesti Policija v prazničnih dneh, zlasti ob začetku in koncu praznikov, pričakuje gostejši promet in prometne zastoje proti turističnim krajem, slovenski obali in Hrvaški. Voznikom svetujejo, naj bodo strpni in se zastojem ne skušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Med prvomajskimi prazniki je promet običajno gostejši, več je prometnih nesreč, zato vozite previdno, odgovorno in zbrano, svetuje policija. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, do zastojev lahko pride tudi ob morebitnih prometnih nesrečah in na cestah, kjer potekajo obnovitvena dela. Policija voznike opozarja, naj hitrost in način vožnje prilagodijo omejitvam in prometnim razmeram, naj ob ugodnih vremenskih razmerah ne precenjujejo svojih sposobnosti in naj ne vozijo hitreje in manj previdno.

"Upoštevajte pravila defenzivne vožnje" "Vozniki naj upoštevajo pravila defenzivne vožnje. Na pot se odpravite spočiti in z ustrezno opremljenimi vozili. Vsi potniki v vozilu naj bodo pripeti z varnostnim pasom. Vozniki naj med vožnjo ne telefonirajo ali se ukvarjajo z opravili, ki bi lahko vplivala na varnost vožnje," so navedli.

Voznike so opozorili na upoštevanje vseh udeležencev v prometu, med drugim kolesarje, voznike koles z motorji, voznike motornih koles in pešce. Slednjim svetujejo, naj bodo pazljivi in naj ne izzivajo nevarnosti. Motoristom policija svetuje prilagoditev hitrosti, način vožnje svojim sposobnostim in lastnostim ceste ter uporabo čelade.

Dolenjski in belokranjski policisti bodo nadzirali hitrost Dolenjski in belokranjski policisti bodo v okviru akcije Hitrost poostreno nadzirali hitrost voznikov vseh motornih vozil. Meritve hitrosti bodo najpogostejše na tistih odsekih, ki so po podatkih analiz iz preteklih let varnostno najbolj obremenjeni.

Ne spreglejte