SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NSi predlaga preimenovanje Titove ceste v Štajersko cesto

1

termometer

Svetniški klub NSi je svetu Mestne občine Ljubljana v sprejetje poslal predlog odloka za preimenovanje Titove ceste, katere ime je neustavno, v Štajersko cesto.

"Preimenovanje v Štajersko cesto se ponuja samo po sebi" Preimenovanje v Štajersko cesto se ponuja samo po sebi, saj se dosedanja Titova cesta nadaljuje v Štajersko cesto in pelje v smeri štajerske regije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Po mnenju ljubljanskega svetniškega kluba NSi je preimenovanje še posebej na mestu v sedanjem času, "ko se spominjamo velikega prispevka Rudolfa Maistra za slovenski narod in državo".

Ustavno sodišče je odločilo, da je MOL neustavno poimenoval Titovo cesto "Zdi se nam pomembno, da se s takim predlogom ilustrativno izognemo vsakršnim ideološkim primesem, obenem pa vendarle ne zanemarimo slovenske stvarnosti, ki ji večja povezanost - vsaj na simbolični ravni - med največjima središčema zagotovo ne bo odveč," so zapisali.

Ustavno sodišče je namreč v začetku oktobra prav na pobudo NSi odločilo, da je določba odloka MOL, s katerim je ta poimenovala Titovo cesto, v neskladju z ustavnim načelom spoštovanja človekovega dostojanstva. Izpodbijani del odloka je ustavno sodišče odpravilo, MOL pa je nekaj dni zatem tudi že odstranila table z napisom sporne ulice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin