SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novinar obsojen zaradi poskusa izsiljevanja Mira Senice

4

termometer

 | Foto:
Novinarja Mitjo Lomovška so na ljubljanskem sodišču obsodili na pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora zaradi poskusa izsiljevanja ljubljanskega odvetnika Mira Senice. Sodba pa še ni pravnomočna.

Lomovšek je očitek, da je poskušal izsiljevati Senico in njegovo partnerico, nekdanjo notranjo ministrico Katarino Kresal, vseskozi zanikal oziroma je trdil, da tega, kar je zapisal v sporočilih odvetniku, ni mislil resno.

Dobil je pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora, a mu ne bo treba za zapahe, če v štiriletni preizkusni dobi ne zagreši novega kaznivega dejanja, piše Dnevnik. Lomovšek je bil sicer obtožen tudi ogrožanja varnosti, a ga je sodni senat pod predsedstvom okrožne sodnice Vesne Podjed tega kaznivega dejanja oprostil.

Po poročanju Dela ima Lomovšek do Senice zamere, ker je prepričan, da ga je spravil ob službo športnega novinarja. Lomovšku so sprva očitali, da je poskušal izsiljevati Senico za sedem milijonov evrov, nato pa so z modifikacijo obtožnice znesek precej oklestili. Novinar se Senici ne sme približati na manj kot 20 metrov, sicer sodišče zanj lahko odredi pripor. Če pa bi se Senica približal Lomovšku, ga lahko sodišče denarno kaznuje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin