Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 13.59

8 let

Novi predsednik KGZ je Ciril Smrkolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novoizvoljeni člani sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so na današnji ustanovni seji za novega predsednika zbornice izvolili nekdanjega kmetijskega ministra Cirila Smrkolja.

Smrkolj, ki ga je za predsednika predlagalo na volitvah drugouvrščeno Društvo SKZ - Slovenska kmečka zveza, je poudaril, da čuti odgovornost do kmetijstva, podeželja in države. Pojasnil je, da bo program nadaljnjega delovanja in razvoja zbornice pripravil v sodelovanju s predstavniki list v svetu, vodstvom organov zbornice, direktorji območnih zavodov in predstavniki svetovalne službe. Za vse spremembe je namreč po njegovem mnenju potrebna korenita analiza, pri čemer bodo oblikovane tudi skupine, ki bodo preučevale interese članstva. Znižanje članarine? Zaenkrat je Smrkolj lahko zagotovil le, da bo program odražal skrb za vse skupine članstva zbornice - od lastnikov kmetij do lastnikov gozdov: "Da bo članstvo čutilo, da zbornica res dela nekaj za njih in razrešuje njihove probleme." Ker meni, da je za nekatere člane zbornice članarina velika obremenitev, bo izpolnil predvolilno obljubo o znižanju članarine za 30 odstotkov. Uvedel pa bo tudi kolegij predsednika za usklajevanje zadev.

Smrkolj bo funkcijo opravljal nepoklicno

Smrkolj, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno in podpira zmanjšanje pooblastil predsednika zbornice, meni, da je treba oblikovati močne odbore za kmetijsko, evropsko, zemljiško in okoljsko politiko. Potrebno se je posvetiti področjem, kot so težji pogoji predelave. Hkrati pa se mora zbornica hitro postaviti naproti vladi in sodelovati pri oblikovanju zakonodaje in politik, je poudaril Smrkolj.

Protikandidat Kure zagotovil sodelovanje Novi predsednik, ki je na volitvah v svetu s 30 glasovi podpore premagal Ivana Kureta, je pozval k čim večji enotnosti in pripravljenosti za delo. Kure, ki je od 55 glasov prisotnih članov sveta prejel 25 glasov, pa je že zagotovil, da bo sodeloval z vsemi, ki imajo dobre predloge in želijo v kmetijstvu nekaj napraviti.

Ne spreglejte