SiolNET. Novice Slovenija
2,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi podatki: 15 novih okužb, umrl še en bolnik s covid-19

2,87

termometer

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Pri nas so v sredo potrdili 15 novih okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 je umrl še en človek. Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V Sloveniji so v sredo ob 771 izvedenih testih odkrili 15 novih primerov okužb z novim koronavirusom, je prek Twitterja sporočila vlada. Za boleznijo covid-19 je umrl še en bolnik. Zaradi okužbe je bolnišnično zdravljenje v sredo potrebovalo 24 ljudi, od tega so bili trije na intenzivni negi. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili enega človeka.

Do zdaj so pri nas skupaj potrdili 2.223 okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa je skupaj umrlo 124 ljudi. V državi je trenutno 190 aktivnih primerov okužb, kažejo podatki s spletne strani covid-19.sledilnik.org

V sredo so pet novih primerov okužb potrdili v Ljubljani, dva nova primera pa so potrdili v Domžalah. Po eno novo okužbo so potrdili v naslednjih občinah: Hrastnik, Kranj, Celje, Trbovlje, Šoštanj, Cirkulane, Koper in Loška dolina.

V celjski bolnišnici imeli za en dan zaposleno delavko, ki je bila okužena s koronavirusom

V Splošni bolnišnici Celje so za STA potrdili, da je 27. julija pri njih delala zdravstvena delavka, ki je naslednji dan sporočila, da se počuti slabo in da je zbolela, pri tem pa navedla, da je bila v stiku s svojo mamo, ki ima covid-19. Čez nekaj dni so okužbo potrdili tudi pri tej delavki.

Omenjena delavka je isti dan, ko je bolnišnico obvestila o svojem slabem počutju, tudi dala odpoved zaposlitve, so za STA navedli v bolnišnici. Na odvzem brisa je šla 31. julija, ta pa je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. O tem je tudi obvestila bolnišnico.

Okužena je bila v bolnišnici zaposlena le en dan. Okužena je bila v bolnišnici zaposlena le en dan. Foto: STA

V bolnišnici navajajo, da so se takoj odzvali po ustaljenem protokolu, opravili so epidemiološko analizo, na osnovi katere je pet zaposlenih šlo v samoizolacijo in na odvzem brisa. Testi so bili negativni, prav tako so brise ponovili v sredo in so bili ponovno negativni.

V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so o stiku z okuženo sodelavko pisno obvestili 75 bolnikov in jim priložili navodila za samoopazovanje. Na vprašanje, ali v bolnišnici nameravajo prijaviti omenjeno zdravstveno delavko, niso odgovorili, so pa pojasnili, da ni več zaposlena pri njih, piše STA.

V Hrastniku sproščajo omejitvene ukrepe

V Hrastniku medtem med občani oziroma izven doma starejših občanov že več kot teden dni ne beležijo novih okužb z novim koronavirusom. Zaradi dobre epidemiološke slike tako sproščajo nekatere omejitvene ukrepe, ki so bili sprejeti z namenom zajezitve širjenja virusa in varovanja zdravja občank in občanov, so danes sporočili iz občine, piše STA.

Zaradi epidemije koronavirusa so v gospodarstvu negotove razmere. Več v spodnjem posnetku iz oddaje Danes na Planetu:

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus Novice Porast okužb, novi virus terjal še eno smrtno žrtev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin