SiolNET. Novice Slovenija
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nevrokirurgu Vinku Dolencu sodišče zamrznilo premoženje

0,98

termometer

Vinko Dolenc
Foto: STA

Ljubljansko okrožno sodišče, ki vnovič odloča o izraelski sodbi, po kateri mora nevrokirurg Vinko Dolenc plačati milijonsko odškodnino izraelskemu pacientu, je izdalo začasno odredbo o zavarovanju zdravnikovega premoženja.

Ker se je Dolenc zoper zamrznitev premoženja, ki ga je predlagal izraelski pacient, pritožil na višje sodišče, mora okrožno sodišče pred odločanjem o priznanju izraelske sodbe počakati na odločitev višjega sodišča glede začasne odredbe, v Delu piše Iva Ropac.

Dolenčevega zastopnika Mitjo Vidmarja smo prosili za komentar odločitve sodišča o zamrznitvi premoženja. Odgovor še čakamo.

Ustavno sodišče razveljavilo odločbe slovenskih sodišč

Marca je ustavno sodišče razveljavilo odločbe slovenskih sodišč, ki so priznala izraelsko sodbo zoper nevrokirurga zaradi zdravljenja izraelskega bolnika Elijaha Mesika, in zadevo vrnilo v ponovno odločanje na prvo stopnjo.

Po izraelski sodbi iz leta 2006 bi moral Dolenc zaradi zdravniške malomarnosti izraelskemu bolniku, ki je po operaciji možganskega tumorja postal invalid, plačati 2,3 milijona evrov odškodnine oziroma z zamudnimi obrestmi dobrih šest milijonov evrov. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin