Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

5

Natisni članek

Zvonko Lah SDS

Sreda, 31. 8. 2016, 12.21

6 let, 6 mesecev

Nekdanji poslanec SDS: Bomo na volitvah videli, ali me res nihče ne mara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

5

Zvonko Lah | Foto Matej Povše

Foto: Matej Povše

Poslanec Zvonko Lah je zavrnil navedbe, da je izstopil iz poslanske skupine SDS, ker ga nihče ni evidentiral za prihodnje volitve v DZ in ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo. Ob tem je obžaloval, da so rušili trebanjski občinski odbor SDS. Razlog je po Lahovem mnenju v tem, da želi nekdo kandidirati v tem volilnem okraju.

Lah je že v začetku poletja opozoril, da se v SDS ne ukvarjajo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo, pred dnevi pa je tudi izstopil iz strankine poslanske skupine. V SDS so navedli, da je Lah v več formalnih pogovorih izpostavil nezadovoljstvo s tem, da ga noben občinski odbor ni evidentiral kot kandidata za prihodnje državnozborske volitve. Poleg tega naj bi omenjal še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora DZ za kmetijstvo.

"To ni res," je pojasnil Lah. Glede položaja predsednika odbora je znotraj poslanske skupine dal vedeti, da mu ni do njega, saj vodenje odbora terja veliko osredotočenosti, zaradi česar ni mogoče vsebinsko dovolj dobro delati kot poslanec.

Lah: Pred lokalnimi volitvami so začeli rušiti trebanjski odbor SDS

V zvezi z evidentiranjem za volitve v DZ je poudaril, da ga je občinski odbor Mirna Peč evidentiral, le da zapisnika niso takoj poslali na stranko. Ko je ugotovil, da ga ni na seznamu evidentiranih kandidatov, je sam poiskal zapisnik in o tem, da je evidentiran, v pogovoru obvestil tudi predsednika SDS Janeza Janšo. Kljub temu so v SDS objavili informacijo, da ga nihče ni evidentiral.

Ob tem je Lah danes opozoril še, da so začeli tik pred lokalnimi volitvami rušiti trebanjski občinski odbor SDS, ki je bil morda najbolj aktiven v regiji. "Mislim, da je bilo to namenoma, ker so me trikrat podprli na državnozborskih volitvah, zdaj pa ima verjetno nekdo drug apetit, da bi tukaj kandidiral," je dejal poslanec in dodal, da gre pri trebanjskem za zelo "izvoljiv" okraj.

Navedbe SDS Lah povezuje z užaljenostjo z njihove strani. Če v stranki navajajo, da ga tako rekoč nihče ne mara, je to za poslanca lahko tudi izziv za naprej. "Bomo na naslednjih volitvah videli, ali me res nihče ne mara," je dodal.

Lah: SDS se premalo ukvarja z gospodarstvom

Res je, da nisem ravno zadovoljen s tem, kar se dogaja v stranki. Najbolj me moti, da se ne ukvarjamo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo. To ne bo nič rešilo. Tudi z gospodarstvom se ukvarjamo premalo," nam je Lah povedal konec maja, ko se je začelo javno govoriti o njegovem odhodu iz poslanske skupine SDS.

 

Ne spreglejte