Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
21.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 21.49

8 let, 5 mesecev

Naziv Slovenec leta 2012 v roke Aniti Ogulin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Častni naziv Slovenec leta 2012 je po izboru bralcev Nedeljskega dnevnika na slovesnosti prejela sekretarka Zveze prijateljev mladine Moste - Polje Anita Ogulin.

Kot je dejala Anita Ogulin , si naziv deli z vsemi, ki delujejo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, s katerimi pomaga tistim, ki si sami ne morejo. "Delo, ki ga opravljamo, je naš način življenja. Osrečuje nas, da lahko številnim pomagamo v času, ko si sami ne morejo," je dejala sekretarka Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in predsednica komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije Ogulinova.

"Za takšno delo ne more dobiti priznanja en sam človek" "Brez sodelavcev ne bi bilo takšnega uspeha pri pomoči mnogim, da preživijo ali vidijo lepši jutri. Za takšno delo ne more dobiti priznanja en sam človek. Vse te zgodbe, ki jih delamo, delamo skupaj pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije," je dejala.

"Zahvala gre vsem prostovoljcem, organom zveze in vsem, ki delujejo v zvezi," poudarja.

Uredništvo Nedeljskega dnevnika je letošnjo nominacijo kandidatov prepustilo bralcem časopisa, ki so izločili politike in so tudi skozi nominacijo kandidatov za Slovenca leta določili značaj letošnje prireditve, ki je dobila še podnaslov: Postanimo spet družba dobrih ljudi, so v Nedeljskem dnevniku zapisali v sporočilu za javnost.

Poleg Ogulinove so bili nominirani za naziv Slovenec leta 2012 še nevrolog Miro Denišlič, biatlonec Jakov Fak, gospodarstvenik Robert Golob, prostovoljka Hospica Manca Košir, predsednica Združenja Limfom in levkemija Kristina Modic, režiser Marko Naberšnik, predsednica Europe Donne Mojca Senčar, neznani upokojenec, ki je v akciji Vala 202 Botrstvo daroval stanovanje družini v stiski, kot predstavnik vseh reševalcev v novembrskih poplavah pa je bil nominiranec tudi pilot letalske enote policije Srečko Žagar.

Nedeljski dnevnik je tokrat že 25. organiziral izbor za naziv Slovenca leta. Leta 2009 je naziv prejela smučarska tekačica Petra Majdič, leta 2010 boksar Dejan Zavec, leta 2011 pa direktor Krke Novo mesto Jože Colarič.

Ne spreglejte