Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Štefanec Ivan Vogrin mandatar vlada Borut Pahor KPK

Torek, 27. 5. 2014, 20.56

8 let

Našli smo mandatarja: žrtvoval se bo Boris Štefanec!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekskluzivno! Pred novinarsko konferenco Ivana Vogrina razkrivamo, da je mandatarski kandidat vrlega poslanca predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec!

Po skrbnem preverjanju, ki se je zavleklo do ranega jutra, ko so zakikirikali prvi petelini, smo se dokopali do prvega namiga, kam Ivan Vogrin mandatarsko taco moli. Dobili smo namreč informacijo anonimnega vira, da bi lahko kaj več izvedeli od Vogrinovih sosedov. Ob zori smo se odpravili v Lenart. Splačalo se je.

Kavica v senci pred hišo Po pogovoru s sosedi smo izvedeli, da se je v ponedeljek, na poti v službo iz Murske Sobote v Ljubljano, pri Vogrinu na kavici ustavil spoštovani predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec.

Stara znanca sta v prijetni senci pred Vogrinovo hišo kramljala o političnih razmerah in se strinjala, da so skrajno zapletene. Sosedje so nam odstopili posnetek pogovora, saj dokumentirajo vse, kar se dogaja v njegovi hiši.

Kosilnica, škarje in videotrakovi Poslanec si je namreč od sosedov sposodil predmete za vrtnarjenje, med drugim kosilnico, škarje za travo in grmičevje, škropilnico in verižno žago, a jih ni nikoli vrnil. V upanju, da bodo lahko posnetke kdaj uporabili za to, da dobijo nazaj orodje za vrt, so se odločili za zvočno in slikovno beleženje vsakega giba Vogrina zunaj hiše.

Jeklena volja uboga ukaz "Boris, država je v krizi, ti si človek, ki nas lahko potegneš iz blata. S kandidiranjem za predsednika KPK si izkazal pogum. Nisi klonil pod medijskimi pritiski, češ da nisi sposoben opravljati zahtevne funkcije. Le človek s takšno jekleno voljo in predanostjo služenju državi je lahko predsednik vlade. Boris, rotim te, ne, ukazujem ti, da se žrtvuješ in kandidiraš za predsednika vlade."

Spretni partijski sekretar in dve podpredsednici vlade Štefaneca je predlog vidno presenetil, a mu je godilo, da mu izvoljenec ljudstva tako laska. Malo se je zamislil, si popravil očala, se odkašljal, nato pa izstrelil kot iz topa.

"Ivan, sprejmem tvoj ukaz. Imam izkušnje iz partije, tudi tam smo imeli frakcije, pa sem se znašel kot riba v vodi. Saj veš, najprej sem bil izvršni sekretar občinskega komiteja zveze komunistov v Murski Soboti, nato pa sem napredoval v komisarja. Prepričan sem, da bom lahko spretno krmaril našo preljubo Slovenijo tudi kot predsednik vlade, še posebej, ker bom imenoval tudi dve podpredsednici vlade, tako da bo fajn in prijetno."

Če nekoga podpre Borut Pahor … Vogrin si ni mislil, da bo tako preprosto. Zadovoljno je segel v roko staremu znancu. "Boris, če te je predsednik republike Borut Pahor imenoval za predsednika KPK, sem prepričan, da te bo pod težo mojih argumentov podprl tudi za predsednika vlade! Po tem, ko bodo poslanci videli, kdo je kandidat in da ima podporo predsednika, ki ima tudi mandatarsko izkušnjo, bo vse steklo kot po maslu. Živela Slovenija!"

Zdaj pa vas vabimo, da skupaj v živo spremljamo novinarsko konferenco na Planet Siol.net. Začnemo ob 11. uri. Srečno, Slovenija!

Ne spreglejte