Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
15.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 13. 9. 2012, 15.00

8 let, 5 mesecev

Namesto Šircljeve bo Durs vodil Tomaž Perše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Potem ko je Mojca Šircelj julija odstopila z mesta generalne direktorice Davčne uprave RS (Durs), jo je vlada razrešila s položaja.

Vlada je za v.d. generalnega direktorja je do imenovanja generalnega direktorja po natečajnem postopku, a za največ šest mesecev, imenovala Tomaža Peršeta. Perše bo položaj nastopil v ponedeljek.

Šircljeva odstopila zaradi določenih pritiskov? Šircljeva je 20. julija ministrstvu za finance posredovala prošnjo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja in razrešitev z mesta generalne direktorice Dursa. Razlog za njen odstop ni znan, kot so takrat poročali mediji, pa bi lahko bil njen odstop posledica določenih pritiskov. Maja letos je namreč odjeknila novica, da so Šircljevi grozili s smrtjo, pri tem pa se je omenjalo preiskavo poslov ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegovih sinov, glede česar naj bi z Dursa uhajali zaupni dokumenti.

Finančni minister je po odstopu Šircljeve skladno z zakonom o javnih uslužbencih vladi predlagal, da Šircljevo s čela Dursa razreši s 16. septembrom. To je vlada danes tudi storila in za v.d. generalnega direktorja imenovala Peršeta.

Ne spreglejte