SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Severnem Primorskem množično prevzemajo protipoplavne vreče

3

termometer

 | Foto:
Uprava za zaščito in reševanje opozarja, da je v nedeljo in ponedeljek na območju Severnoprimorske, Obalne, Ljubljanske, Dolenjske in Zahodnoštajerske regije pričakovati povišane vodotoke.

Občinski štab civilne zaščite Nova Gorica je zato danes začel deliti protipoplavne vreče s peskom, občani pa jih množično prevzemajo.

V dveh urah v Novi Gorici pobrali okoli 500 vreč Kot je povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač, se lokalne izpostave že intenzivno pripravljajo na morebitne težave, občani pa so se tudi zelo dejavno odzvali in množično prevzemajo protipoplavne vreče s peskom. "V dveh urah so pred gasilskim domom v Novi Gorici pobrali kakih 500 vreč, ob 13. uri pa pride nova zaloga," je povedal. "Priprave potekajo tako kot še nikoli. V šestih letih še nisem doživel česa takega," je dodal.

Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je zaradi neugodnih vremenskih napovedi odredil pripravljenost štabov in enot Civilne zaščite iz Severnoprimorske, Obalne, Gorenjske, Ljubljanske, Dolenjske in Zahodnoštajerske regije.

Reke bodo narasle predvsem na zahodu države V nedeljo, zlasti pa v ponedeljek, v Agenciji RS za okolje predvidevajo močnejši porast rek po državi, predvsem v zahodni Sloveniji. Danes poplavljata reka Krka v spodnjem toku in reka Ljubljanica na Ljubljanskem Barju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin