SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na primorski železniški progi gorelo

3

termometer

Na primorski železniški progi med Logatcem in Rakekom je danes zgodaj popoldne zagorelo. Proga je že normalno prevozna.

Požar je okvaril tehnične komponente na telekomunikacijskem omrežju, zato je bil kratek čas prekinjen železniški promet na progi med Logatcem in Rakekom. Namesto mednarodnega vlaka z Reke proti Ljubljani bodo danes vozili nadomestni avtobusi, so sporočili s Slovenskih železnic.

Vzdrževalne ekipe dokončno odstranjujejo posledice požara, zato so mogoče manjše zamude. Na Slovenskih železnicah se potnikom opravičujejo in zahvaljujejo za razumevanje.

Gasilci so imeli veliko dela Sicer je danes ob železniških progah in na njih kar nekajkrat zagorelo. Železniški pragovi so tako zagoreli v občini Logatec. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili okoli 100 kvadratnih metrov trave in 60 železniških pragov. Prav tako so pogasili tudi kakšnih 25 kvadratnih metrov goreče trave ob progi v Zapolju.

Kakšnih 160 kvadratnih metrov je zagorelo v bližini Dornave ob železniški progi Ptuj‒Ormož, železniški pragovi pa so se vneli tudi pri postaji Planina pri Lazah in na železniški progi Divača–Kačiče. Vse požare so gasilci obvladali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin