SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na festivalu Čarno jezero prvič tudi srečanje pevskih zborov (VIDEO)

4

termometer

Dež pa prav tako ni pregnal več kot 600 otrok in njihovih staršev iz vse Slovenije, ki jim je dan polepšal že 21. otroški festival Čarno jezero.

Obisk čarodeja, žongliranje ter družabne igre, za konec pa še nastop otroških pevskih zborov. Festival je v prvi vrsti namenjen mladim družinam z več otroki.

Pri organizaciji festivala je sodelovalo še 150 prostovoljcev, srečanje so pripravili za otroke iz vse Slovenije, je poročal Planet TV. In kako so se imeli? "Dobro," so povedali otroci. "Letos je ena razlika od ostalih let. To, da so v Sloveniji relikvije Janeza Boska, ki je bil svetnik in, ki je v bistvu tudi začetnik salezijancev," je povedal Domen Strmšnik iz Salezijanskega mladinskega centra.

Lucija, ki se je festivala udeležila že lansko leto, v delavnicah uživa, saj se tam tudi kaj novega nauči. "Spoznavamo različne dele Slovenije. Tu vrtimo in potem eno nalogo naredimo ali pa nam dajo kako vprašanje in ga moramo rešiti," je povedala Lucija.

Poleg čarovniških presenečenj so se otroci udeležili tudi družabnih iger. Med njimi je tudi Pia, ki je redna obiskovalka festivala. "Zdajle se bomo igrali igro, da moram jaz hoditi v krogu in nekomu spustiti v roke tako majhno rumeno kocko, ona pa mora ugotoviti komu," je za Planet TV povedala Pia.

Letos je posebnost tudi ta, da so festival združili s srečanjem otroških pevskih zborov. "Smo drugič tukaj, in smo bili zelo navdušeni in smo zdaj ponovno prišli. Danes je 20 otrok, drugače je pa 30 otrok v zboru," je povedala Valerija Megušar iz Železnikov.

Poleg spremljevalcev pevskih zborov so najmlajše spremljali tudi njihovi starši. "Sem iz Šmarata ob Paki, zdi se mi pa zanimivo. Zaradi druženja pa da se malo spoznajo še z drugimi otroci," je povedala Tanja Lesnjak.

Celodnevno druženje pa se je končalo s pesmijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin