Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2008,
13.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 6. 2008, 13.01

8 let, 5 mesecev

Na Brniku odprli novo postajo letališke policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Generalni direktor policije Jože Romšek je ob odprtju nove postaje letališke policije na letališču Jožeta Pučnika izpostavil vlogo policije pri vstopu Slovenije v schengenski prostor.

Spomnil je tudi na dosežke Policije v zadnjih letih in zatrdil, da delo opravlja strokovno, korektno in zakonito. Slavnostni trak pred vhodom v nove prostore postaje so prerezali generalni direktor policije Romšek, direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin, komandir letališke postaje Jure Lešnjak in župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj.

Trije mejniki letališke policije

Direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin je v svojem nagovoru povzel razvoj policijske dejavnosti na brniškem letališču vse od njegovega odprtja leta 1963. Sčasoma se je po njegovih besedah promet na letališču povečeval, hkrati pa se je razvijala tudi policijska enota.

Kot je prepričan, so letališko policijo v zadnjem času zaznamovali predvsem trije mejniki - 26. junij 1991, ko so na Brniku dvignili slovensko zastavo in je prišlo do oboroženih spopadov s pripadniki JLA, 30. marec 2008, ko je začel tudi na letališču veljati schengenski režim, in današnji dan, ko je letališka policija dobila sodobne delovne prostore.

V Sloveniji 9.500 policistov

Generalni direktor policije Jože Romšek je ob tem spregovoril tudi o slovenski policiji kot sistemu. Pojasnil je, da gre za enega največjih sistemov oborožene strukture v državi z okoli 9500 policisti. Glede na interes mnogih za tovrstno delo Romška prihodnost policije ne skrbi.

Izpostavil je, da se je glede na poročila v zadnjih treh letih število kaznivih dejanj ustalilo, raziskanost teh pa je vse večja. Dobre rezultate po njegovih besedah policija dosega predvsem na področjih kriminala belih ovratnikov in korupcije.

Novi prostori - v skupni površini 2219 kvadratnih metrov

Prepričan je, da policija delo opravlja strokovno, korektno in zakonito, ob tem pa dosti bolje kot pred letom 2006 sodeluje tudi z državnim tožilstvom. Zagotovil je, da bo policija na ta način delovala tudi naprej.

Za policiste je bila stara stavba postaje letališke policije po njegovo "skrajno neprimerna". Novi prostori - v skupni površini 2219 kvadratnih metrov - bodo omogočali lažje in kakovostnejše opravljanje policijskega dela, je še povedal.

Ne spreglejte