Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 10. 2012,
7.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 13. 10. 2012, 7.44

8 let, 5 mesecev

Na 2. zboru kristjanov na Otočcu o aktualnih razmerah v družbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo bo v športni dvorani na Otočcu priredila 2. zbor kristjanov in vseh ljudi dobre volje.

Na njem se bodo zbrali številni ugledni gosti, ki bodo govorili o družbenih razmerah v državi in iskali poti, kako se iz teh izkopati, je povedal njen predsednik Jože Strgar. Po njegovih besedah je sedaj čas, da se prebudijo kristjani in drugi ljudje dobre volje, ki so doslej ostajali v ozadju. Dodal je, da jim je lansko prvo otoško srečanje že dalo nekaj poguma, izkušenj in upanja, zgodovinska in slovenska krščanska zavest, ki so jo v stoletjih oblikovali predniki, pa je spet dobila navdih in zagon.

Podobno kot lani se bodo tudi na letošnjem srečanju posvetili aktualnim družbenim, političnim, kulturnim in gospodarskim temam, ki čakajo sodobnega kristjana, je še povedal Strgar. Osrednji govornik prireditve bo literarni zgodovinar Matija Ogrin, med govorniki pa bodo še France Cukjati, Jože Ramovš, Ivo Kerže, Vlasta Sagadin, Japec Jakopin, Ivan Kukar, Berta Golob in drugi.

Cukjati: Slovenija še ni bila v tako odločilnem času, kot je danes Na novinarski konferenci, na kateri so v torek predstavili zbor, je spregovoril tudi Cukjati in poudaril, da Slovenija še ni bila v tako odločilnem času, kot je danes, slednje pa da zahteva angažma slehernega posameznika. Kritiziral je tudi tiste politike "z najvišjega nivoja" - tudi predsednika republike - ki govorijo, da problema ni. "To je zelo nevarna zadeva," je dejal.

Ne spreglejte