Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2009,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 5. 2009, 19.09

8 let

Musarjeva zahtevala umik Kramarjeve pogodbe s spleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Urad informacijskega pooblaščenca je časniku Finance zaradi varstva osebnih podatkov izrekel opomin, ker je časnik objavil pogodbo Marjana Kramarja z NLB, poročajo Finance.

"Ker nimate dovoljenja Marjana Kramarja za objavo pogodbe, prosimo, da umaknete njegovo pogodbo z NLB s Finance.si. Obenem vam izrekamo opomin in če je v roku ene ure ne umaknete, bomo sprožili postopek," so zapisali v uradu informacijskega pooblaščenca, na čelu katerega je Nataša Pirc Musar. Finance so pogodbo umaknile s spleta, a so nekatere dele pogodbe novinarji Financ povzeli v članku. Neuradno so na časniku Finance še izvedeli, da prijavitelj ni bil Kramar. Pogodba: Podlaga za izplačilo milijon evrov vredne nagrade bivšemu šefu NLB Marjanu Kramarju se nahaja v dodatku na uspešnost, ki se izračunava na podlagi čistega dobička na delnico, razkriva pogodba, ki jo je včeraj objavila RTV, danes pa še Žurnal24, pišejo Finance. Za osnovo za izračun uspešnosti je bil upoštevan dobiček na delnico iz leta 2001, ki je bil za 7,4 odstotka nižji kot leta 2002. Kramar je moral za izplačilo nagrade doseči le 80 odstotkov dobička iz leta 2001, še pišejo Finance.

Žurnal24 pa poroča, da bi NLB Kramarju morala izplačati še 36 plač odpravnine. Po ocenah Žurnala24 bi Kramar moral v skladu s pogodbo dobiti celo okoli 1,5 milijona evrov nagrade in drugih dodatkov – in to brez upoštevanja njegovega zadnjega leta vodenja NLB, piše Žurnal24. Žurnal24 ima na spletni strani sicer še vedno objavljeno sporno pogodbo.

Mu pripada še 200.000 evrov? Ekonomist Maks Tajnikar pa je za TV Slovenija dejal, da v pogodbi piše, da ima Kramar po izpolnitvi mandata pravico dobiti 12 zadnjih plač, kar je približno 200.000 evrov. Tega nekdanji predsednik uprave NLB-ja še ni dobil, a mu po pogodbi pripada. V letih njegovega vodenja največje slovenske banke mu je pripadala tudi bruto plača okoli 16.000 evrov in milijonska nagrada za uspeh, piše spletni portal MMC RTVSLO.

Ne spreglejte