Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2008,
16.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 7. 2008, 16.35

8 let, 5 mesecev

Moge: Društvo 90 bo širilo vrednote parlamentarizma in demokracije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Triintrideset poslancev je ustanovilo Društvo 90, ki združuje sedanje in bivše poslance, delegate skupščine RS, izvoljene leta 1990, in bivše poslance Evropskega parlamenta.

Namen društva, ki je zaradi članstva ekskluzivno, je širjenje vrednot parlamentarizma in demokracije, je dejal zastopnik društva, poslanec LDS Rudolf Moge. Kot je povedal Moge, imajo takšna društva tudi drugje v Evropi, spodbujalo pa bo tudi urejanje statusnih zadev poslancev.

"Mnogi bivši poslanci so imeli težave pri vključevanju v okolje"

"Do zdaj je poslanec, ki mu je prenehal mandat, bil na milost in nemilost prepuščen samemu sebi. Mogoče je stranka poskrbela zanj, toda s problemi, na katere je naletel tudi zaradi tega, ker je politično deloval v državnem zboru, se ni mogel spopasti. Zato so imeli nekdanji člani velike težave pri vnovičnem vključevanju v okolje," je pojasnil Moge.

Kot je dejal, od danes poteka registracija društva na pristojnem sodišču. Do ustanovitve društva je prišlo prav v sedanjem trenutku zaradi "ugodne klime s strani vodstva državnega zbora in malo manj obremenjujočega mandata DZ". Sedež Društva 90 bo v državnem zboru, po registraciji pa bodo po besedah Mogeta poslance povabili, da se včlanijo. Zastopnik društva računa na 500 do 600 članov, nato bodo sklicali občni zbor, na katerem bodo izvolili predsednika, podpredsednika in ostale organe.

Ne spreglejte