Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2008,
8.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 8.59

8 let, 5 mesecev

Močne padavine povzročile poplave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zaradi močnih padavin so po državi nastale poplave. Voda je zalila več kleti, razrila več cest in povzročila druge težave.

V Šentjurju zalito skladišče in razrite ceste Na cesti pod Rifnikom v Šentjurju je v torek popoldne zaradi močnih padavin meteorna voda zalila okoli 50 kvadratnih metrov zunanjega skladišča trgovine Polje. Tamkajšnji gasilci so očistili meteorne jaške in izčrpali vodo. Na območju Loke pri Žusmu v šentjurski občini pa je voda razrila nekatere lokalne in nekategorizirane ceste.

V občini Vojnik zalita garaža stanovanjske hiše Tudi v občini Vojnik so zaradi neurja z močnimi nalivi imeli precej težav. Voda je namreč zalila garažo stanovanjske hiše v Novi Cerkvi, v Senovici na območju Šmarja pri Jelšah pa je zaradi zamašenih drenažnih cevi voda iz pobočja pričela zalivati prostore stanovanjske hiše. Posredovali so šmarski gasilci, ki so s pomočjo strojev uredili odvodnjavanje okrog hiše, so sporočili iz Regijskega centra za obveščanje Celje.

V Škalcah pri Slovenskih Konjicah pa so gasilci odpirali zamašeno meteorno kanalizacijo ob stanovanjski hiši.

V občini Hrastnik gasilci rešili tovarno V občini Hrastnik je hudournik poplavil dvorišče hrastniške tovarne, obstajala je nevarnost, da voda vdre v samo tovarno. Gasilcem tovarne pa je uspelo preprečiti vdor vode in očistiti naplavine z dvorišče tovarne.

V občini Brežice toča povročila škodo V krajih Pečice in Križe v občini Brežice pa je padala toča, ki je povzročila škodo na kmetijskih površinah. Na cesti Krško-Vrbina je zaradi neurja čez cesto padlo drevo, ki so ga potem odstranili krški gasilci.

Pri Žalcu plaz znova ogroža hišo Močno deževje je tudi ponovno aktiviralo velik plaz v Studencih pri Žalcu, ki ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci s Ponikve pri Žalcu so plaz zakoličili in napeljali opozorilne trakove. Plaz je do nadaljnjega pod stalno opazovalno stražo, ki bo nadzirala njegove morebitne premike. Ogrožene stanovalce so preventivno evakuirali.

Ne spreglejte