Sreda,
18. 6. 2008,
8.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 8.59

8 let, 5 mesecev

Močne padavine povzročile poplave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zaradi močnih padavin so po državi nastale poplave. Voda je zalila več kleti, razrila več cest in povzročila druge težave.

V Šentjurju zalito skladišče in razrite ceste Na cesti pod Rifnikom v Šentjurju je v torek popoldne zaradi močnih padavin meteorna voda zalila okoli 50 kvadratnih metrov zunanjega skladišča trgovine Polje. Tamkajšnji gasilci so očistili meteorne jaške in izčrpali vodo. Na območju Loke pri Žusmu v šentjurski občini pa je voda razrila nekatere lokalne in nekategorizirane ceste.

V občini Vojnik zalita garaža stanovanjske hiše Tudi v občini Vojnik so zaradi neurja z močnimi nalivi imeli precej težav. Voda je namreč zalila garažo stanovanjske hiše v Novi Cerkvi, v Senovici na območju Šmarja pri Jelšah pa je zaradi zamašenih drenažnih cevi voda iz pobočja pričela zalivati prostore stanovanjske hiše. Posredovali so šmarski gasilci, ki so s pomočjo strojev uredili odvodnjavanje okrog hiše, so sporočili iz Regijskega centra za obveščanje Celje.

V Škalcah pri Slovenskih Konjicah pa so gasilci odpirali zamašeno meteorno kanalizacijo ob stanovanjski hiši.

V občini Hrastnik gasilci rešili tovarno V občini Hrastnik je hudournik poplavil dvorišče hrastniške tovarne, obstajala je nevarnost, da voda vdre v samo tovarno. Gasilcem tovarne pa je uspelo preprečiti vdor vode in očistiti naplavine z dvorišče tovarne.

V občini Brežice toča povročila škodo V krajih Pečice in Križe v občini Brežice pa je padala toča, ki je povzročila škodo na kmetijskih površinah. Na cesti Krško-Vrbina je zaradi neurja čez cesto padlo drevo, ki so ga potem odstranili krški gasilci.

Pri Žalcu plaz znova ogroža hišo Močno deževje je tudi ponovno aktiviralo velik plaz v Studencih pri Žalcu, ki ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci s Ponikve pri Žalcu so plaz zakoličili in napeljali opozorilne trakove. Plaz je do nadaljnjega pod stalno opazovalno stražo, ki bo nadzirala njegove morebitne premike. Ogrožene stanovalce so preventivno evakuirali.