Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
13.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 13.23

8 let, 5 mesecev

Močne padavine najhuje prizadele vzhodno Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi močnega deževja in neurij v zadnjih dneh je bila ponekod po Sloveniji motena oskrba s pitno vodo in električno energijo.

Poplavljali so vodotoki, meteorne vode pa so zalile številne kleti. Po podatkih urada za meteorologijo agencije za okolje naj bi v vzhodni Sloveniji padlo še od 20 do 40 litrov dežja na kvadratni meter. Reke bodo še naraščale Po podatkih Agencije RS za okolje bodo danes in v noči na soboto ob predvidenih padavinah reke v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji še naraščale, zlasti reke Mura, Dravinja s pritoki, Rogatnica in reke v Posotelju, Mestinjšcica in Sotla. Narastejo lahko tudi manjši vodotoki Ob krajevnih nalivih lahko hitro in močno narastejo tudi manjši vodotoki na širšem celjskem območju in v hribovitih predelih vzhodne Slovenije. Na izpostavljenih mestih lahko pride do razlivanj, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Na Celjskem voda zalila kleti stanovanj in pisarn

V celjski regiji so zaradi obilnejših padavin v zadnji noči imeli kar nekaj težav. Gasilci so izčrpavali vodo iz kleti štirih stanovanjskih objektov, iz dveh kleti in iz pisarniških prostorov Steklarne Rogaška Slatina, gasilci iz Rogatca pa so izčrpavali vodo iz znanega gostišča v Rogatcu in sosednjega stanovanjskega objekta.

Zaradi deževja so se na cesto Dobovec-Log pri Dobovcu sprožili trije zemeljski plazovi, zato je do daljnega zaprta. Prav tako je zaradi vode na vozišču zaprta cesta Dobovec-Rogatec in cesta Rogaška Slatina-Podplat.

Na območju Vojnika motena oskrba s pitno vodo

V četrtek so morali zaradi obilnih padavin izključiti vodna vira v Vitanju in Frankolovem. Trenutno se za potrebe vodovodnega sistema črpa pretežno voda iz vodovodnega vira Medlog. Zaradi nastalih razmer bo na območju občine Vojnik predvidoma motena oskrba s pitno vodo na višje ležečih predelih. Ukrep velja do ponovne vključitve vodnih virov v Vitanju in Frankolovem, o čemer bodo uporabniki obveščeni.

Za dojenčke naj se uporablja ustekleničena voda Ker je v omrežju pitne vode prišlo do povišanja koncentracij nitratov na območju občin Celje in Štore, odsvetujejo uporabo vode iz vodovoda za pripravo hrano in pijače za dojenčke do šestih mesecev starosti in priporočajo uporabo ustekleničene vode. Prav tako priporočajo uporabo ustekleničene vode tudi doječim materam in nosečnicam.

Ne spreglejte