SiolNET. Novice Slovenija
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je Milko Novič morilec ali že dve leti nedolžen sedi v priporu?

0,78

termometer

Milko Novič
Foto: STA

Skoraj dve leti po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika tožilstvo ni predložilo niti enega dokaza, da je bil obtoženi umora Milko Novič na kraju dogodka, je v današnjem nadaljevanju sojenja dejala Novičeva obramba. Tožilstvo je opozorilo, da je obtožnica pravnomočna, obtoženi pa še vedno v priporu, "tako da nekaj mora biti".

V nadaljevanju sojenja na ljubljanskem okrožnem sodišču so prebrali izvedensko mnenje fototehnične stroke, izdelano v Nemčiji, ki pa po opozorilu Novičevega odvetnika Jožeta Hribernika ni ugotovilo ničesar. "Prebrali so to, kar že poznamo. To pomeni, da niso ugotovili, kdo je bil na kolesu. Vsekakor to ni bil Novič," je Hribernik pojasnil novinarjem po obravnavi.

Posnetek varnostnih kamer s križišča pri restavraciji, kjer je bila novoletna zabava inštituta decembra 2014, po opozorilih obrambe kaže na kolesarja, ki se obotavlja, zatem pa zavije na parkirišče restavracije. Kmalu po tem, ko se je zgodil umor, se znova vidi nekega kolesarja, ki pospešeno pelje, zatem pa še pešca, ki čaka na prevoz. Jamnika so ustrelili 16. decembra 2014 na parkirišču restavracije, ko se je tja pripeljal s svojim vozilom.

Sodišče že od maja čaka na izvedensko mnenje

Sodnica Špela Koleta je danes sporočila, da balističnega mnenja iz Nemčije še niso dostavili sodišču. Postopek mora biti namreč po njenem pojasnilu izpeljan prek nemškega tožilstva.

Sodišče že od maja čaka na izvedensko mnenje, ki ga pripravljajo v Münchnu. Sodnica želi izvedensko mnenje nekoga, ki se spozna na balistiko, pa tudi nekoga, ki se spozna na strelske delce. Izvedensko mnenje Nacionalnega forenzičnega laboratorija je za Noviča namreč obremenjujoče, dve priči obrambe pa to mnenje izpodbijata.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin