SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Milko Novič tudi po ponovnem odločanju sodišča ostaja v priporu

0,30

termometer

Milko Novič
Foto: STA

Milko Novič, obtoženi za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, tudi po ponovnem odločanju sodišča ostaja v priporu, je za STA potrdil direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč po navodilu ustavnega sodišča danes ponovno odločalo o Novičevem priporu.

Okrožno sodišče je o priporu odločalo potem, ko je ustavno sodišče v torek ugodilo Novičevi pritožbi in razveljavilo odločitvi okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani o njegovem priporu. Ustavni sodniki so okrožnemu sodišču naložili, da mora o priporu odločiti v 24 urah po vročitvi odločbe, a hkrati tudi določili, da Novič do ponovne odločitve ostaja v priporu na Povšetovi.

Novič je obtožen, da je 16. decembra 2014 okoli 19.40 na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču izza hrbta dvakrat v glavo ustrelil Jamnika. Po mnenju tožilstva je Novič umoril Jamnika iz brezobzirnega maščevanja, saj je bil Jamnik direktor inštituta, s katerega so Noviča odpustili. Jamnik je umrl tri dni po napadu, Noviča pa so aretirali kmalu zatem.

Sojenje Noviču se je na okrožnem sodišču začelo novembra lani, slabo leto dni po umoru, in še vedno poteka na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer čakajo na izvedensko mnenje iz Nemčije, zato so naslednje obravnave razpisane za konec septembra. Novič vseskozi zanika, da bi storil očitano dejanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin