Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2011,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vlado Miheljak

Torek, 23. 8. 2011, 13.40

8 let

Miheljak ne odstopa od kritike nekdanje poslanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poslanka Barbara Žgajner Tavš publicista in profesorja Vlada Miheljaka kazensko preganja zaradi domnevne razžalitve.

V Dnevnikovi kolumni z naslovom Vzporedni svetovi je Miheljak februarja lani na račun Žgajner Tavševe med drugim zapisal, da je bil resnično pretresen, "ko je pred dnevi vlada to nestrpno, lažnivo in do obisti pokvarjeno bivšo poslansko SNS pooblastila za opravljanje nalog zagovornice načela enakosti. Kaj bo naslednji korak te zmedene vlade in koalicije? Sašo Peče za varuha človekovih pravic?"

Poravnava ni bila uspešna Nekdanja poslanka in publicist sta najprej poskusila spor zgladiti zunaj sodišča, vendar poravnava ni bila uspešna. Žgajner Tavševa je sicer zoper Miheljaka vložila tudi civilno tožbo, kjer zahteva pet tisoč evrov odškodnine, mediacija pa tudi tam ni uspela. Kakorkoli. Miheljakov zagovornik Emil Zakonjšek je prepričan, da je pregon neutemeljen, zato s svojim varovancem tudi ne moreta pristati na opravičilo oziroma plačilo odškodnine. Po kratkem posvetu z Miheljakom je Zakonjšek nato sicer dejal, da je obdolženi v izjavi pripravljen zapisati, da mu je žal, če je Žgajner Tavševa zapis doživela kot žalitev njene osebnosti. "S tem bi najbrž rešili tudi civilno tožbo," je dejal zagovornik obdolženega, s predlaganim pa se ni strinjala zasebna tožnica, ki želi opravičilo za zapisano. "Obdolženi bi tako zanikal, kar je v članku zapisal," je na to dodal Zakonjšek.

Sodnica bo predlagala svojo izločitev In ko je že vse kazalo na začetek glavne obravnave, je z izjavo, da bo predlagala svojo izločitev, presenetila sodnica Mojca Zalar Kocjančič. Miheljak v članku namreč omenja tudi njenega moža, pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Obravnava je tako preložena za nedoločen čas, v primeru da sodišče predlogu sodnice Zalar Kocjančičeve ne bo ugodilo, pa se bosta Miheljak in Žgajner Tavševa na okrožnem sodišču predvidoma srečala oktobra.

Ne spreglejte