Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 17.08

8 let

Mestni odbor SDS Ljubljana: Še Marka Jakliča, prosim!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Mestnem odboru SDS Ljubljana pozdravljajo odločitev Pozitivne Slovenije glede poslanca Boruta Ambrožiča, od Zorana Jankovića pa zdaj pričakujejo, da bo podobno ravnal tudi v primeru Marka Jakliča.

Svet Pozitivne Slovenije je namreč na torkovi seji svojega poslanca Boruta Ambrožiča, ki naj bi v svoji magistrski nalogi prepisal večino tuje diplome, pozval k odstopu. Če Ambrožič tega ne bo storil, bo svet predlagal izvršnemu odboru, da ga izključijo iz stranke.

"Iskreno verjamemo, da uporablja enake vatle vsaj za lastne kadre" V Mestnem odboru SDS Ljubljana to namero PS pozdravljajo, ob tem pa pričakujejo, da bo predsednik stranke Zoran Janković enak poziv k odstopu naslovil "svojemu varovancu in prvemu mestnemu lekarnarju Marku Jakliču". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, naslovljenem "Še Marka Jakliča, prosim!", je pri Jakliču v primerjavi s poslancem Ambrožičem plagiatorstvo že ugotovil senat ekonomske fakultete, zato menijo, da Janković ne bo imel težav z demonstracijo svoje odločnosti. "Iskreno verjamemo, da uporablja enake vatle vsaj za lastne kadre."

V mestnem odboru SDS pa so se ob tem spomnili tudi na poslanca PS in ljubljanskega mestnega svetnika Mitjo Meršola, ki je tudi urednik mestnega glasila Ljubljana. Ob pozivu mestnega odbora SDS, da naj ga župan zaradi njegovega sodelovanja s tajno obveščevalno službo razreši vsaj z uredniške funkcije, je Janković ponosno zatrdil, da mu še naprej zaupa, so še dodali.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da je govorjenje o visokih standardih, nato pa arbitrarno razlikovanje celo znotraj lastnih vrst predvsem dokaz dvojnih meril. "Približno tako, kot če bi se župan uradno zavzemal za vožnjo po predpisih, v imenu varnosti nastavljal radarje in zaračunaval kazni, v zasebnem življenju pa divjal z 200 km/h po avtocesti. Morebitna podobnost z resničnostjo je seveda zgolj naključna …"

Ne spreglejte