Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2011,
15.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kongres

Sobota, 22. 10. 2011, 15.12

7 let, 12 mesecev

Mednarodni kongres IPA namenjen zlasti sodelovanju med policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Eden temeljnih ciljev Slovenske sekcije mednarodnega policijskega združenja IPA je, da se gojijo prijateljski odnosi med domačimi in tujimi policisti, je povedal predsednik združenja Stanislav Ficko.

Poudaril je, da je izmenjava strokovnih izkušenj med policisti zelo pomembna.

"Sodelovanje je še posebej pomembno na obmejnih območjih" Člani slovenske sekcije IPA bodo na sedmem kongresu v Kranjski Gori ocenili delovanje združenja in sprejeli program dela, je povedal Ficko. IPA bo po njegovih besedah tudi v prihodnje krepila sodelovanje naših policistov s tujimi.

"Največ sodelujemo s policisti iz naših sosednjih držav. Organiziramo različna skupna srečanja, tudi skupne družabne dogodke, tako da se policisti med seboj poznajo," je povedal Ficko. Poudaril je še, da je sodelovanje še posebej pomembno na obmejnih območjih.

Služiti prijateljstvu Sicer v združenju sledijo geslu "Servo per amikeco" (Služiti prijateljstvu), je dejal Ficko. To je tisto, kar vodi njihove oblike sodelovanja in izobraževanja, to je njihovo temeljno sporočilo, je povedal.

"Zgledujemo se po policistih v boljšem položaju" Sicer pa po Fickovih besedah status policista pri nas ni zadovoljivo rešen. "Glede na to, da osebno poznam številne policije v svetu, lahko rečem, da obstajajo države, kjer so policisti v boljšem in tudi v slabšem položaju," je dejal Ficko. Dodal je, da se v združenju zgledujejo po boljših, vendar pa status slovenskih policistov po njegovih besedah ni primerljiv s statusom policistov v srednjeevropskih in zahodnoevropskih državah - tako z vidika opreme kot tudi z vidika socialne varnosti in plač.

Letos praznujejo okroglo obletnico Slovensko združenje sicer letos praznuje 20. obletnico, saj je bilo ustanovljeno leta 1991. Leto pozneje je bilo v sprejeto v mednarodno organizacijo IPA, ki šteje več kot 350.000 članov iz 62 držav sveta.

V IPA sekcijo Slovenije je včlanjenih več kot 8000 aktivnih in upokojenih policistov, carinikov ter paznikov, ki delujejo v enajstih IPA regionalnih klubih. Namen združenja je navezovanje prijateljskih stikov in spodbujanje medsebojnega sodelovanja na podlagi poklicnega tovarištva, vzajemnosti in solidarnosti.

Ne spreglejte