Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mestna občina Ljubljana Kolezija kopališče obnova

Sreda, 12. 6. 2013, 11.21

8 let

Ljubljanska občina jeseni v obnovo Kolezije, o sredstvih tudi na julijski seji mestnega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mestna občina Ljubljana (MOL) bo predvidoma jeseni začela obnovo kopališča Kolezija, ki na dela čaka že več let.

Za Kolezijo je letos in drugo leto v proračunu MOL predvidenih 9,1 milijona evrov, so povedali na občini. Podrobnosti o sredstvih bodo znane po prerazporeditvi po projektih, o čemer bodo mestni svetniki odločali na julijski seji.

Omenjenih 9,1 milijona evrov predstavlja vrednost zemljišč in sredstva za izvedbo prve faze projekta, je za STA pojasnil vodja oddelka za šport na MOL Marko Kolenc in dodal, da je na julijski seji mestnega sveta predvidena ustrezna prerazporeditev sredstev na posamezne projekte.

Mestni svetniki so namreč na izredni seji konec aprila potrdili povišanje sredstev za obnovo dvorane Tivoli. Do njih so prišli s tem, da so dobrih 588.000 evrov odvzeli Muzeju šport, 2,68 milijona evrov večnamenski športni dvorani Stožice in slabih 581.000 evrov kopališču Kolezija.

Devetmilijonska obnova dvorane Tivoli pred evropskim prvenstvom v košarki je nato zaradi odstopa gradbenega podjetja Zir od podpisa pogodbe padla v vodo, zato bo MOL za obnovo rezervirana sredstva sedaj lahko prerazporedila, med drugim tudi za obnovo Kolezije.

Sredstva MOL bodo po besedah Kolenca zagotovljena za izvedbo prve faze projekta, ki zajema zunanji olimpijski bazen, kopališčni objekt z vhodno avlo v bazen, garderobami, savnami in kletjo ter parkirne prostore v garaži. "Če se bo pojavil zasebni interes, bomo proučili možnosti in izvedli drugo fazo projekta," je povedal Kolenc in pojasnil, da sem spadata pokriti 25-metrski bazen in center dobrega počutja oziroma wellness.

Prva faza bo glede na napovedi ljubljanskega župana Zorana Jankovića končana do 9. maja 2014, saj je za ta datum že večkrat napovedal odprtje prenovljene Kolezije.

Za ta teden je napovedan podpis pogodbe v zvezi s soglasjem z eno od sosed kopališča, nato pa sledi še sodna poravnava z drugim sosedom, pa je na novinarski konferenci na začetku meseca povedal Janković in pojasnil, da bodo predvidoma ta mesec s soglasjema dopolnili gradbeno dovoljenje.

MOL bi se po Jankovićevih besedah lahko lotila obnove še enega kopališča, in sicer bazenov v Vevčah, ki so po županovem mnenju v katastrofalnem stanju. Trenutno so v lasti Martina Odlazka, lastnika skupine Krater, Janković pa je na omenjeni novinarski konferenci dejal, da bi po obnovi Kolezije prihodnje leto vevške bazene morda lahko uredila občina, če bi jih lastnik brezplačno prenesel na MOL.

V skupini Krater so za STA pojasnili, da obnova kopališča Vevče z njihove strani ni predvidena. "Pri novih prostorskih načrtih MOL smo podali vlogo na občino za spremembo v stanovanjsko ali poslovno cono, žal pa jih te parcele niso zanimale, ker so imeli za urediti preveč svojih," so zapisali.

O ideji Jankovića, da bi bazene obnovila občina, če bi jih lastnik brezplačno prenesel na MOL, pa so povedali, da bi se moralo za take ideje pisati leto 1945. "Tudi mi bi z veseljem brezplačno vzeli hektar zemljišča na Barju, kamor bi lahko preselili dejavnost Papir Servisa. Ponudili smo, da bi naredili zamenjavo, pa za idejo ni bilo nobenega posluha", so še zapisali.

Ne spreglejte