Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2011,
7.34

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 18. 5. 2011, 7.34

8 let, 3 mesece

"Kriva je vzgoja voznikov in ne Katarina Kresal"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

V Mariboru se je zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala dve življenji. Kot ob vsakem takšnem dogodku se pojavlja nešteto obtožb, kdo je kriv za tragične dogodke na cestah.

trinny (17. 5. 2011 15:47:05) Mislim, resno, Kresalova kriva za vsako prometno nesrečo? Poglejte si koliko se je lansko leto zmanjšalo število mrtvih glede na leto prej. In ja, kriva je vzgoja voznikov in ne Katarina Kresal. Že to je žalostno koliko zijal se je nabralo, da se naslajajo nad mrtvimi oz hudo poškodovanimi ljudmi. Vsako življenje, ki ugasne na cesti ali pa je zaznamovano za celo življenje, je po nepotrebnem končano. Zato, s trezno glavo za volan, ne bit prepametni, družinam teh udeležencev pa iskreno sožalje :/

Georges (17. 5. 2011 16:08:32) Nepazljivost gospe se je sprevrgla v pravi masaker. Pri nas vozijo avtomobile čisto vsi. Mladi, stari, zdravi, zadeti od zdravil in malpiganov, brihtni, s pametjo skregani, pozorni in tisti, ki za volanom jedo hamburger in kadijo čik in še SMS zraven berejo s telefona. Cesta je v Mariboru kar široka, za zaščitno ograjo pa ni bilo denarja. Firbcev je pa tudi več kiot na fuzbalu zadnje čase. Sem sprva pomislil, da so Viole razdrle avtomobile.

Poslanke in poslanci so se dolžni udeleževati sej DZ in njegovih delovnih teles ter sodelovati pri delu in odločanju. Pa koga res zanima, ali so sploh prisotni in zakaj niso?

opazovalka (17. 5. 2011 15:06:51) Kako je kaj takšnega sploh mogoče? Kdo je pisal te zakone?Ali pravniki, ki so se ukvarjali z marsičem (npr, športom) in so študirali izredno? Pa od kdaj imamo dva zakona o delovnih razmerjih-energa za rajo in drugega za posvečene? Kako bi bilo, če bi vsi delovni ljudje tako delali? Nujno sprejeti zakon, in to odpraviti! Če je denar za vsa mogoča sr.anja ga najdite še zato, da boste malo prečesali zakone in onemogočili tako početje! Reveži zgubijo službo zaradi prave bolezni, tukaj pa se preser.

SLOostržek (17. 5. 2011 15:45:47) Ja in ti ki pišejo oz potrjujejo zakone, že naprej vedo, da jih ne pišejo tudi za sebe. Sramota in ni čudno, da je tako stanje v Sloveniji. Največji prekrškarji pa tisti, ki znajo in vedo kako urediti Slovenijo in jo popeljati na boljše. Res so vpijoči pamfleti desničarjev le izraz norčevanja iz vseh poštenih državljanov, kar kažejo iz dneva v dan.Neopravičeni izostanki iz službe, ne bodo glasovali za podpisani zakon o nezdružljivosti dveh funkcij, ponarejajo, lažejo, lepa bodočnost se nam obeta

Kljub kompromisnemu predlogu koalicija in opozicija v razpravi o družinskem zakoniku ostajata vsaksebi glede izenačevanja istospolne skupnosti z zakonsko zvezo.

Excalibur (17. 5. 2011 14:22:44) Novakova pravi, da je družina za Slovence še vedno vrednota. Ja, ok....in kaj naj bi predlagani zakon pri tem spremenil? Prav nič v smislu rušenja te vrednote! S tem, ko zakon družino razširja, jo kvečjemu samo še utrjuje kot vrednoto! Manjšina pri tem ničesar ne vsiljuje večini, saj pravice klasične družine ostajajo popolnoma enake. Problem je samo v tem, ker samovšečna večina v svoji nečimrnosti teh pravic ne privošči tudi manjšini.....ogledalo demokracije!!

falcon1 (17. 5. 2011 15:53:39) Ni težava v tem, da se istospolnim zvezam dajejo nekatere pravice, ki so bile samo za "tradicionalne" družine. Težava je v tem, da novi zakon v ničemer ne odpravlja obstoječih krivic glede tradicionalnih in enostarševskih družin ter izvenzakonskih skupnosti.Tako se dopušča diskriminacija enostarševskih družin, koristi in ugodnosti otroka v "neurejenih" oz. "urejenih" družinah ter izvenzakonskih zvezah, pravic partnerjev v izvenzakonski skupnosti idr. Zakon vsebinsko žal ne ustreza razmeram.

Ne spreglejte