Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2008,
12.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 7. 2008, 12.49

8 let, 5 mesecev

Komisija o nakazilu Trilogiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Komisija za nadzor javnih financ se je danes sestala na nujni seji, na kateri so njeni člani obravnavali nakazila sredstev podjetju Trilogija.

Predsednik komisije in poslanec LDS Milan Petek je sejo po več kot uri in pol razprave prekinil zaradi zahtev članov odbora po prisotnosti ministra za obrambo Karla Erjavca in po dodatni dokumentaciji. Predsednik komisije je uvodoma pojasnil, da je bila zahteva za sklic nujne seje podana 20. junija, in sicer s strani LDS.

Cvikl: Erjavec mora za to politično in vsebinsko odgovarjati

V nadaljevanju je poslanec SD Milan M. Cvikl pozval predstavnika ministrstva za obrambo (Mors), naj pojasni odsotnost ministra za obrambo Erjavca. "Menim, da mora za to politično in vsebinsko odgovarjati," je dejal Cvikl, ki ima, kot je dejal, občutek, da minister ne ve, kaj se mu na ministrstvu dogaja. Sicer pa je prepričan, da notranji kontrolni postopki na Morsu v primeru nakazila podjetju Trilogija niso bili ustrezno izpeljani.

Zadostna prisotnost državnega sekretarja Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Franci Žnidaršič je pojasnil, da mu ni znano, kje minister trenutno je, da pa bo danes v Sloveniji.

Predsednik komisije Petek je nato dejal, da po poslovniku zadostuje prisotnost državnega sekretarja, v imenu predlagatelja sklica seje pa je povzel razloge za sklic. Med drugim je povedal, da je do napake v primeru nakazila 625.566 evrov podjetju Trilogija po poročanju medijev prišlo že pred tremi meseci, a se vse do razkritja nepravilnosti ni zgodilo nič.

Ne spreglejte