Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
19.59

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

10

Natisni članek

Sveta Trojica v Slovenskih goricah Koronavirus koncert

Petek, 25. 9. 2020, 19.59

3 leta, 7 mesecev

Kljub virusu konec tedna načrtujejo kar tri koncerte #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

10

V Občini Sveta Trojica, kjer ta hip nimajo aktivno okuženih, bodo konec tedna ob jezeru kar trije koncerti, obiskovalcev pa za četrtino vseh prebivalcev občine. Kaj vse gre lahko narobe? Bo kraj z dva tisoč ljudmi novo žarišče?

Medtem ko se stroka trudi zajeziti širjenje virusa, v Slovenskih Goricah ta konec tedna mirno načrtujejo tri koncerte. V Sveti Trojici danes Nina Pušlar, jutri Perpetuum Jazzile in v nedeljo Luka Šulić, so poročali v oddaji Planet 18.

V občini z nekaj več kot dva tisoč prebivalci, ki se je v zadnji polovici leta skoraj povsem izognila koronavirusu, naj bi si tako imenovano Trilogijo ob jezeru ogledalo trikrat po 500 ljudi.

Optimizem je tisto, kar ljudje v teh dneh, prepojenih z negativo, najbolj potrebujemo, pravijo domačini v Sveti Trojici, kjer jim koronavirus ne pride do živega.

Medtem ko festivale in koncerte velika večina krajev po Sloveniji odpoveduje, jih v tej majhni občini prirejajo. Bolezen covid-19 je naša nova resničnost, a se ne bomo zapirali v kleti, je jasen župan David Klobasa.

"Seveda upoštevamo vse predpise NIJZ in dokazujemo, da se kljub temu da. Preprosto ... veliko je bilo tarnanja po družbenih omrežjih. Mi pač dokazujemo, da je res, da je pot daljša, ampak mislim, da se splača," je dejal.

Koncertnega konca tedna se lotevajo v velikem slogu. Zvrstili se bodo Perpetuum Jazzile in Luka Šulič, dogajanje pa odpira Nina Pušlar. 450 obiskovalcev bo smelo koncerte spremljati ob upoštevanju strogih protikoronskih ukrepov.

Župan: Želimo jim dati upanje

"Mislim, da so naši občani zelo optimistični, predvsem jim s takšnimi projekti hočemo dati upanje in pogum, da se lotijo tudi sami mogoče nekih projektov zunaj njihovega okvirja," pravi župan Klobasa.

Po vseh teh pripravah koncertnega dogajanja tudi dež ne bo preprečil. Vsak obiskovalec bo dobil nepremočljivo pelerino, so še poročali v oddaji.

 

 

Ne spreglejte