Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
7.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 11. 2011, 7.03

8 let, 5 mesecev

"Kdor se svoje zgodovine sramuje, si prihodnosti ne zasluži"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Ob 29. novembru smo se posvetili knjigi Jožeta Pirjevca Tito in tovariši, "ki ne riše zgolj Tita in tovarišev, ampak dolga poglavja posveča tudi zgodovini države, ki je umrla".

https 29.11.2011 ob 08:24

Država in narod, ki ne sprejemata svoje zgodovine in zgodovinskih dejstev (v dobrem in slabem !), nista vredna ugleda in spoštovanja. Povsem enako velja za državljane, posameznike. Še zlasti, če poskušajo zgodovino in zgodovinska dejstva spreminjati, potvarjati, "predrugačati"... Slovenija lahko povsem neobremenjeno sprejema svojo zgodovino (svojo lastno in skupno): vsa obdobja in vsi dogodki so imeli svoje vzroke, povezave, pomen... Bodimo ponosni na velika dejanja in učimo se iz tistih, ki so obsodbe in obžalovanja vredni ! In če ob Pirjevčevemu "Titu in tovariših" modrujemo, "da je bilo takrat, nekoč, veliko bolje", bi pridal korektiv, da to sicer ne drži v celoti, zares pa je bilo kar precej stvari boljših, predvsem pa pravičnejših !

pilatus1 29.11.2011 ob 09:03

Knjiga je res v redu. Priporočam tistim, ki je še niste prebrali. Tudi današnji politiki bi se lahko kaj naučili iz nje: "Tito je krao ali je i nama dao, a ovi novi krade, a nama qrac dade..."

nichiren0 29.11.2011 ob 11:30

kdo se svoje zgodovine sramuje in jo zaničuje,prihodnosti nima in je ne zasluži

Kriminalisti so opravili več hišnih preiskav v Sloveniji, med drugim tudi pri Aleksandru Svetelšku in Tonetu Pavčku. Predmet preiskave naj bi bil menedžerski prevzem Merkurja.

upokojenc 29.11.2011 ob 10:11

Madona ja ker se je pa spomnil na tega poštenjakarja Palčka???Ne vem kaj so toliko časa čakal a to da gospodje uničijo goro dokazov da bojo nazadnje oni lahko tožil državo za odškodnino??Dragi moji kdaj se bomo začel primerjat z drugimi državami recimo kot z Nemčijo TUDI v UČINKOVITOSTI organov v pregonu kriminala???Zakaj se tam še tako odmeven postopek konča v najkasneje ENEM LETU dočim pri nas se v enem letu še ne spomnijo kaj bi počel z lopovom ala Palček??Saj se ne morem čudit da gte pr nas vse v cugrunt če se dela na tak način kjer so lopovi na prostosti a če jas ne plačam položnico v roku imam takoj opomin in avtomatski 1,5€ štrafonge SVINJARIJA brez primere!!!

https 29.11.2011 ob 10:38

Vsi lepo in prav... Ampak: ali so tožilci in sodniki pripravljeni, usposobljeni, "voljni"... ? Ne bodo delali procesnih napak ? Bodo zakonito zbirali dokaze ? Bodo zmogli dvoboj z Matozom ali drugimi "odvetniškimi eminencami" ? Koliko let bomo čakali na sodni epilog ? Ga bomo dočakali ? Strinjam se tudi s tistimi razpravljalci, ki se sprašujejo o stanovanjskih preiskavah pri Janševih ? Da ni indicev ? Dajte no, saj je 29.november, ne 1.april !

Persolja 29.11.2011 ob 12:21

Naj še dodam bistvo ! Zakonska podlaga za pregon vseh mogočih malverzacij , je vedno obstajala , obstaja in bo še obstajala ! Vprašanje je samo političnih struktur , če dovolijo , da se zadeve izpeljejo ! Četudi so po službeni dolžnosti ti organi dolžni kriminal zatirati , preganjati . Osnovna napaka tega pravnega sistema je v tem , da so organi pregona tudi politično obarvani , kljub temu da po zakonu bi ne smeli biti ! (BB je 6 let zavlačevala z ukrepi na tak ali drugačen način )

Ne spreglejte