SiolNET. Novice Slovenija
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kangler zaradi podžupanje Astrid Bah tudi pravnomočno obsojen

1,45

termometer

Franc Kangler
Foto: Marko Vanovšek

Višje sodišče v Mariboru je za nekdanjega župana Franca Kanglerja potrdilo sedemmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let. Ta mu je bila izrečena zaradi posredovanja pri zaposlitvi podžupanje Astrid Bah. Za soobtoženo Tanjo Vindiš Furman je primer zastaral.

Višje sodišče je sodbo za Kanglerja potrdilo prejšnji mesec, poroča Večer. Pogojna kazen sedem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, izrečena 26. januarja lani, je tako postala pravnomočna. Na enako kazen je bila obsojena tudi direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada (JMSS) Maribor Tanja Vindiš Furman, a naj bi primer za njo vmes že zastaral.

Kangler: Vložil bom zahtevo za varstvo zakonitosti

Tožilstvo je Kanglerju očitalo, da je v primeru zaposlitve Astrid Bah na stanovanjskem skladu v letu 2009 izkoristil svoj vpliv na direktorico Vindiš Furmanovo, da je zlorabila direktorski položaj. Protipravno naj bi zaposlila nekdanjo podžupanjo Maribora in strankarsko kolegico obdolženih, obenem pa tudi poskrbela, da ji je sklad plačal šolnino za podiplomski študij.

"To je politična gonja mariborskega višjega sodišča proti meni," pravi Kangler. "To je maščevanje, ker višjega sodnika Aleksandra Karakaša niso potrdili za vrhovnega sodnika. Mariborsko sodišče, policija in tožilstvo so zlorabljeni za obračun z mano. Veseli me, da bom lahko čim prej vložil zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki bo razveljavilo to sodbo, kot se je zgodilo v primeru Vedeževalka," je še dejal nekdanji mariborski župan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin