SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat za gospodarskega ministra: Nadaljevali bomo s prodajo državnih podjetij

3

termometer

Odbor DZ za gospodarstvo je na seji predstavitve kandidata za gospodarskega ministra Jožefa Petroviča ocenil kot ustreznega. Za njegovo ustreznost je glasovalo deset poslancev, za neustreznost pa pet.

V predstavitvi pred odborom je med ukrepi, ki jih je treba po njegovem mnenju sprejeti, Petrovič naštel ukrepe za sistemsko razdolževanje, spodbujanje izvoza, zajezitev sive ekonomije, premik v krepitvi socialnega partnerstva vseh deležnikov, znižanje obremenitve dela, zmanjševanje okolju škodljivih subvencij ter povečanje nadzora nad subvencijami in tudi nad Slovenskim državnim holdingom in slabo banko.

V odgovorih na vprašanja, ki so mu jih nato postavili člani parlamentarnega odbora za gospodarstvo, je kot potrebne za zagon gospodarstva označil investicije, se zavzel za nove vire kreditiranja, za več sodelovanja med ministrstvi in znotraj ministrstva ter presodil, da se privatizacija zaradi verodostojnosti države mora nadaljevati. Uvedba davčnih blagajn bi bila po njegovem mnenju "korak naprej".

Glede privatizacije, za katero v koalicijskem sporazumu piše, da bo "nadzorovana", je menil, da se bo nadaljevala, saj je Slovenija Bruslju dala seznam in zavezo o privatizaciji 15 podjetij. "Če se danes potegnemo nazaj, bomo poleg priporočil, ki smo jih že dobili, dobili še dodatna. In lahko se nam ponovno zgodi kakšna ustavitev evropskih sredstev," je dejal.

Petrovič se tako po 30 letih delovanja v gospodarstvu seli v politiko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin