SiolNET. Novice Slovenija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat za predsednika revizijske komisije Samo Červek

0,05

termometer

državna revizijska komisija
Foto: STA

Mandatno-volilna komisija DZ je danes sklenila za predsednika državne revizijske komisije predlagati Sama Červeka. O imenovanju predsednika - ta bo nasledil Boruta Smrdela, ki je v začetku aprila odstopil - bo odločal DZ.

Karavanke Posel danes Državna revizijska komisija zavrnila obe pritožbi v primeru Karavank

Kot kaže sklep mandatno-volilne komisije, se je komisija odločala med tremi kandidati. Na javni razpis, objavljen 11. aprila, so prispele tri popolne prijave, vsi prijavljeni so izpolnjevali pogoje. Kot kaže gradivo za sejo, sta se poleg Sama Červeka prijavili še Sonja Štramec Nemec in Nina Velkavrh.

Odstopil zaradi poskusov vplivanja in pritiskov

Položaj predsednika državne revizijske komisije se je izpraznil, potem ko je 3. aprila Smrdel, ki je bil imenovan septembra 2012, odstopil.

Smrdel je bil pred vodenjem komisije tam osem let zaposlen kot svetovalec, tudi po odstopu s položaja predsednika pa ostaja v komisiji. Smrdel je bil pred vodenjem komisije tam osem let zaposlen kot svetovalec, tudi po odstopu s položaja predsednika pa ostaja v komisiji. Foto: STA Smrdel je svoj odstop pojasnil z negativnimi izkušnjami poskusov vplivanja in pritiskov na delo komisije.

Po njegovih besedah se ob nastopu funkcije ni zavedal, da je "dandanes popolnoma sprejemljivo, da se poskuša s ciljno usmerjenimi PR-kampanjami redno vplivati na delo neodvisnih državnih organov in na njihovo odločanje". Konkretnih primerov Smrdel sicer ni omenjal, a zadnja odmevna zgodba v javnosti so zapleti pri izboru izvajalca za gradnjo druge cevi karavanškega predora.

Červek je že vodil državno revizijsko komisijo, in sicer od julija 2006 do novembra 2006, ko ga je DZ na podlagi odstopne izjave iz osebnih razlogov razrešil.

Poleg tega je glede na objavo na LinkedInu med drugim delal v Zavarovalnici Maribor oz. nato v Zavarovalnici Sava, družbi Akson, trenutno pa je v Sandozu. Med drugim je bil tudi član nadzornega sveta Darsa.

Tunel predor Novice Kako dolgo se še ne bo mogoče pritožiti na odločitve Državne revizijske komisije?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin