Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
20.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

2

Natisni članek

Slovenija silvestrovanje

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 20.40

2 leti, 3 mesece

Kako bodo letos silvestrovali Slovenci? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

2

Če z ocenami od ena do 10 ovrednotite, kako naveličani ste vprašanja, kje boste silvestrovali? Letos bo izbira vnovič okrnjena, če boste doma, vas nihče ne bo gledal postrani. Nasprotno: stroka je pozvala k praznikom v mehurčku, z najbližjimi. Silvestrovanj na prostem tako tudi letos ne bo; v lokalih pa boste lahko nazdravili, a boste morali za to imeti negativen hitri ali PCR-test. Zasebna druženja so omejena, in sicer na tri gospodinjstva.

Že drugo leto zapored v Sloveniji ne bomo mogli odplesati v novo leto. Kje bomo praznovali Slovenci? Ena izmed možnosti je "sedeče" silvestrovanje pri gostincih, vendar pod pogoji. "Že pred nekaj dnevi je vlada dala odlok, da lahko delamo. Stornirali smo stare zadeve, ker nismo vedeli, da lahko delamo. Zdaj naenkrat lahko delamo," je povedal Momčilo Jorgaćević iz gostilne Portal v Ljubljani. Gostje morajo torej pred vstopom v gostinski obrat opraviti testiranje s testom za samotestiranje ali pa pokazati negativni rezultat testiranja, ki ni starejši od 12 ur.

Testiranje bo!

"Zagotovo ne bo šel notri nihče, če ni cepljen. Tudi zdaj že po telefonu rečemo, da sploh ne bomo sprejeli gosta, če ne bo cepljen ali če ne bo imel tega testa, kot jaz razumem. Na vratih bomo imeli človeka, da to preveri," je dejal Jorgaćević. Tudi Matjaž Ivanc iz restavracije Breg napoveduje, da bodo preverjali PCT-pogoj: "Absolutno, saj drugače ne gre. Na vhodu bomo to organizirali in spustili naprej tiste, ki bodo negativni."

Kaj ponujajo gostinci?

"Trudimo se, da organiziramo malo žive glasbe, primerne za ta čas. Meni je krasen. Cene smo malo znižali, 20 odstotkov, za naše goste. Meni je tam 45 evrov, ljudje vedo, kaj dobijo v Portalu, in od nas nikoli niso šli lačni," je povedal Jorgaćević. "Ponujamo pethodni degustacijski meni, tudi načeloma že nekaj polnega. Imeli bomo didžeja, ki bo skrbel za dobro razpoloženje," pa je dejal Matjaž Ivanc iz restavracije Breg.

Reka
Novice Hrvaški hotelirji si zaradi novega leta manejo roke
trgovine
Novice Takšni so novi ukrepi glede karantene, omejitev v trgovinah in silvestrovanj #video
Janez Poklukar
Novice Poklukar: Več znanega o ukrepih med prazniki #video
Ne spreglejte