SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj se dogaja na skrivnostnem sestanku sredi Ljubljane?

2

termometer

S posvetom o prihodnosti Slovenije, ki poteka za zaprtimi vrati, nekdanji prvi mož NLB Marko Voljč uresničuje napovedi o ustanovitvi možganskega trusta Act Tank.

Na posvetu sodelujejo le vabljeni udeleženci, ki so potrdili udeležbo in osebno prevzeli vstopnico. Dogajanje spremljamo prek objav udeležencev na družabnem omrežju Twitter.

Poldnevni dogodek je razdeljen na štiri vsebinske sklope. Prvi nosi naslov Pot Slovenije in ga bodo moderirali nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, novinarka Rosvita Pesek in ustavni sodnik Ernest Petrič. Drugi sklop z naslovom Skupni imenovalci bodo moderirali zgodovinar mlajše generacije Luka Lisjak Gabrijelčič, filozof Lev Kreft, nekdanji minister Žiga Turk in novinarka Ksenija Vidmar Horvat.

Sklop, naslovljen Slovenija in svet, bodo moderirali Ajša Vodnik, Aleks Jakulin in Zlatko Šabič, četrti panel Prioritete pa nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, biokemik Roman Jerala, predsednica ZPM Anita Ogulin in Marko Voljč.

Udeleženci dogodka so po navedbah časnika Delo dobili navodilo, da "vsak lahko pove vse informacije in stališča, ki jih je slišal, ne sme pa razkriti, kdo jih je predstavil ali zastopal". To pravilo, navajajo organizatorji, je v uporabi od leta 1927 in je namenjeno večji odprtosti debat, saj se razprave umeščajo med zasebne pogovore.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin