SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je ob zvokih Golice Slovencem povedal novi ameriški veleposlanik (video)

2

termometer

 | Foto:
Odnosi med Slovenijo in ZDA so močni, kot veleposlanik pa si bom prizadeval, da se bodo te vezi še poglobile, je v nagovoru Slovencem povedal novi ameriški veleposlanik Brent Hartley.

Novi veleposlanik, ki bo danes prišel v Ljubljano, nagovor začne v slovenščini z besedami: "Dober dan, moje ime je Brent Hartley. V čast mi je, da me je predsednik Obama imenoval za ameriškega veleposlanika v Sloveniji." Njegove besede v ozadju spremlja zvok slovite skladbe Ansambla bratov Avsenik Na Golici.

Hartley je v nadaljevanju izpostavil, da si je v 34-letni diplomatski karieri vztrajno prizadeval za napredek odnosov ZDA z evropskimi zaveznicami in partnerji, s čimer bo nadaljeval tudi v vlogi veleposlanika v Sloveniji.

Hartley se že veseli srečanja s Slovenci Dejal je, da se veseli srečanja s Slovenci, slišati želi njihove skrbi, se z njimi spoprijateljiti in raziskovati lepote naše dežele. Dodal je, da sam prihaja iz zvezne države Oregon in da je odraščal med mogočnimi gorami, rekami in jezeri, zato s Slovenci deli ljubezen do narave.

Hartley kot področja, ki so v skupnem interesu ZDA in Slovenije, izpostavlja trgovinsko menjavo, varnost in sodelovanje na področju človekovih pravic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin