Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
11.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 11.39

8 let, 5 mesecev

Kabinet premiera: Cviklova neobveščenost preseneča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik vlade Janez Janša je svojo udeležbo na seji preiskovalne komisije o nakupu oklepnikov pravočasno opravičil, so sporočili iz premierovega kabineta.

Janša je prav tedaj na poti v perujsko prestolnico Limo, kjer bo med drugim sopredsedoval 5. vrhu med Evropsko unijo in Latinsko Ameriko ter Karibi (LAC). "Program je dostopen širši javnosti" "Na njem bo Janez Janša nastopil kot uvodni govornik. Neobveščenost poslanca Milana M. Cvikla preseneča v luči dejstva, da je program vseh dogodkov v okviru omenjenega vrha objavljen na spletnih straneh predsednika vlade, slovenskega predsedstva, Evropske komisije in samega vrha EU-LAC in tako dostopen najširši javnosti, tudi poslancu Cviklu," pojasnjuje kabinet predsednika vlade.

"Barroso je že odpotoval" Kot so še zapisali, gre slabi obveščenosti poslanca Cvikla pripisati tudi njegovo izjavo, da naj bi predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso v Peru odpotoval šele v četrtek. Predsednik Evropske komisije je v Peru odpotoval v začetku tega tedna in se bo že v četrtek na delovnem srečanju, skupaj z generalnim sekretarjem Sveta EU Javierjem Solano, v Limi sestal tudi s slovenskim premierjem.

"Janša nima slabe vesti" Izjava Cvikla, sicer predsednika preiskovalne komisije DZ za nakup oklepnikov, v kateri trdi, da naj bi se predsednik vlade zaradi slabe vesti izogibal pričanju pred parlamentarno preiskovalno komisijo, nikakor ne drži, so zapisali v kabinetu predsednika vlade.

"Cvikl bi moral vedeti" "Kot bi poslanec Milan M. Cvikl moral vedeti, gre za najzahtevnejši vrh Evropske unije s tretjimi državami v času slovenskega predsedovanja, katerega bodo spremljali številni drugi dogodki, med njimi tudi Ekonomski vrh EU-LAC," poudarjajo v kabinetu in dodajajo, da se omenjeni vrh začenja že v četrtek zjutraj.

Cvikl: Razumeli smo, da bo Janša v četrtek vodil sejo vlade Cvikl je v ponedeljek dejal, da so "zelo pozorno gledali program predsedovanja". "Mi smo razumeli, da je srečanje 16. in 17. maja in da bo Janša v četrtek še vodil sejo vlade," je povedal Cvikl in dodal, da so zato sklicali sejo v sredo, ki je, po njegovih besedah, edini razpoložljivi termin.

Cvikl: V programu nikjer ne piše, kdaj bo premier na dogodek tudi odpotoval

Milan M. Cvikl je ob tem dejal, urnika predsednika vlade ne pozna. Po Cviklovih besedah v javno objavljenem programu dogodkov, povezanih z EU, namreč res piše, da se bo premier v petek, soboto in nedeljo udeležil V. vrha Evropska unija - Latinska Amerika in Karibi v Peruju, nikjer pa ne piše, da bo tja odpotoval že danes, ko je bilo predvideno njegovo zaslišanje pred komisijo.

Po Cviklovih besedah je imel premier 33 dni časa (seja je bila sklicana 9. aprila), da opraviči svojo odsotnost, to pa je storil šele v torek ob 10. uri. "Če bi to storil prej, bi lahko zaslišanje opravili v torek, ko je bil še v Sloveniji, " je dejal Cvikl. "Glede na vse ocenjujem, da se predsednik vlade izogiba zaslišanju pred preiskovalno komisijo, kar obžalujem," je še dejal Cvikl.

Ne spreglejte