Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2007,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 27. 12. 2007, 10.13

8 let

Je Šrot govoril resnico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V kabinetu predsednika vldae trdijo, da je predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot za Sobotno prilogo Dela izrekel "več neresnic in polresnic".

Šrot vztraja, da so vse trditve, ki jih je navedel v pogovoru za Delo "resnične in podprte z dokazi".

"Niti Vlada RS niti predsednik Vlade RS si nikoli nista prizadevala, da bi dnevnik Delo na kakršenkoli način postal od vlade odvisen časopis. Še posebej pa so smešne trditve, da naj bi to dosegli s pomočjo Zorana Jankovića ali Matjaža Gantarja," so sporočili iz kabineta Janeza Janše.

"Šrot bo vedno imel zadnjo besedo" Zavedamo pa se, da bo v tem soočanju argumentov in trditev Boško Šrot vedno imel zadnjo besedo, saj preko kapitalsko in politično povezanih oseb obvladuje pretežni del slovenskega medijskega prostora. Vključno s časopisom, ki je objavil njegove neresnične navedbe," so še zapisali v odzivu na članek v Sobotni prilogi Dela.

Šrot vztraja pri svojih trditvah

Predsednik uprave Pivovarne Laško zagotavlja, da so vse trditve, ki jih je navedel v pogovoru za Sobotno prilogo časnika Delo, v kabinetu predsednika vlade pa so jih danes zanikali, "resnične in podprte z dokazi". "Podal sem jih z zavedanjem, da predsednik vlade svojo resnico rad uveljavlja na sodišču," je sporočil Šrot.

Šrot: Delo je bil vseskozi Janšev cilj Šrot je v pogovoru za časnik med drugim povedal, da je bilo Delo vseskozi cilj predsednika vlade Janeza Janše, Mercator pa je bil le sredstvo za izsiljevanje. "Niti vlada niti predsednik vlade si nikoli nista prizadevala, da bi dnevnik Delo na kakršen koli način postal od vlade odvisen časopis. Še posebej pa so smešne trditve, da naj bi to dosegli s pomočjo Zorana Jankovića ali Matjaža Gantarja," so zapisali v kabinetu.

"Nakup Mercatorja nismo načrtovali"

Šrot je za časnik med drugim povedal, da nakupa Mercatorja Laščani niso načrtovali, saj so tisti čas zaključili prevzem Pivovarne Union, prav tako niso nameravali prodati delnic Dela. "Celotna zgodba se je pričela zaradi ambicij predsednika vlade po obvladovanju časopisa," je dejal.

"Sodelovanje je Janši prvi ponudil Janković"

Kot je povedal Šrot, je sodelovanje Janši prvi ponudil Zoran Janković, ki naj bi predsedniku vlade zagotovil, da jih lahko v prodajo Dela prisili tako, da umakne njihove proizvode s polic Mercatorja. Tako so bili prisiljeni v pogajanja in za kupca Dela je bil, tako Šrot, določen Matjaž Gantar. Za nakup delnic Mercatorja so se dogovorili 12. avgusta 2005. "Janez Janša je Pivovarni Laško in Istrabenzu takrat dejansko prodal delnice Mercatorja," je dejal Šrot. Povedal je, da so se posla držali, "ko pa so stvari na Delu šle tako daleč, da niti Janševi izbranci niso mogli več funkcionirati, smo se odločili in Delo prevzeli nazaj v svoje roke". Trditve, da naj bi to dosegli s pomočjo Jankovića ali Gantarja, pa so po oceni kabineta še posebej smešne.

Ne spreglejte