Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
1. 2. 2013,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 13.38

8 let

Janša: Šušteršičevi očitki o blokadah so neutemeljeni

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premier je izrazil obžalovanje, da je minister za finance Janez Šušteršič v sklepnem govoru v DZ-ju naredil nekaj, "kar meče senco na njegovo dostojanstveno slovo, ki si je ga zaslužil".

Predsednik vlade Janez Janša je na novinarski konferenci pojasnil, da je vlada sprejela več kadrovskih odločitev, s katerimi želi zagotoviti nemoteno delo v posameznih resorjih. Za državna sekretarja na ministrstvu za finance sta bila tako imenovana Marko Pogačnik in Andrej Šircelj, mesto državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje in javno upravo pa bo zasedla Mojca Kucler Dolinar. Državni zbor se je seznanil z obvestilom predsednika vlade Janeza Janše, da bo funkcijo ministra za pravosodje in javno upravo začasno opravljal minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač, ki bo na tem mestu zamenjal Senka Pličaniča, funkcijo finančnega ministra pa bo po odstopu Janeza Šušteršiča začasno prevzel Janša, poudarja, da ob imenovanju novih vodji ministrstev ni bil nihče odstavljen, saj da funkcije sekretarjev prenehajo, ko odide minister.

Janša: Šušteršičevo ministrstvo je nekorektno pripravilo predlog

Janša je izrazil obžalovanje, da je Šušteršič v sklepnem govoru v DZ-ju naredil nekaj, "kar meče senco na njegovo dostojanstveno slovo, ki si je ga zaslužil". Glede Šušteršičeve izjave, da se blokira program financiranja proračuna v smislu zadolževanja, je dejal, da ministrstvo za finance ni korektno pripravila svojega predloga, ker je v njem pisalo, da lahko minister sam odloča o milijardnem zadolževanju Slovenije. Vlada je zato predlog umaknila z dnevnega reda in ga sprejela šele, ko je bil spremenjen v smeri, da o zadolževanju odloča vlada.

Kot neutemeljen je Janša označil tudi Šušteršičev očitek, da vlada blokira rešitve v zvezi s slabo banko. Po Janševih besedah je bilo namreč dogovorjeno, da se na položaje ne bo kadrovalo oseb, ki so povezane z delom v državnih bankah, eden od kandidatov pa tega pogoja ni izpolnjeval, zato bo omenjeno zadevo vlada v prihodnje še obravnavala.

O poslanki Alenki Koren Gomboc, ki naj bi imela ponarejena dokazila o izobrazbi, pa je Janša dejal, da bodo v SDS-u o zadevi odločali na podlagi ugotavljanja materialne resnice, kot so to počeli v vseh primerih do zdaj.

"Če kdo, si Opeka zasluži Nobelovo nagrado za mir"

Vlada je na seji obravnavala tudi nominacijo misijonarja na Madagaskarju Pedra Opeke za Nobelovo nagrado za mir. Janša je izpostavil, da je nominacija Opeke deležna impresivne podpore tako doma kot tudi v tujini. Med drugim Opeko podpirajo številni predsedniki držav in mednarodnih organizacij, Janšo pa še posebej veseli velika enotnost v zvezi z nominacijo znotraj Slovenije.

"Ko smo se seznanili z nominacijo, smo ugotavljali, da ima dobre možnosti za uspeh. Če kdo, si Opeka zasluži Nobelovo nagrado za mir," je poudaril Janša.

Ne spreglejte