Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2008,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 11. 9. 2008, 13.42

8 let

Janša: SDS bo zmagala, vendar potrebuje zmago z veliko razliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Janez Janša v odgovoru na vprašanje, kako komentira zadnjo raziskavo POP TV, odgovoril, da težko komentira posamezno anketo, imajo pa vse skupno lastnost, to je da SDS vodi.

Glede na to Janša ve, da bodo zmagali, vendar pa, kot je dejal, potrebujejo zmago z veliko razliko, ker stranke, ki so njihova glavna konkurenca, napovedujejo, "da bodo sestavile vlado, četudi bodo izgubile volitve". Volivci imajo možnost primerjati konkretne rezultate Kot je ob robu predstavitve strankinih kandidatov v kranjski volilni enoti v Kranju povedal Janša, imajo volivci potem, ko je SDS pred štirimi leti stopila na novo pot, nanjo pa popeljala tudi Slovenijo, možnost, da primerjajo konkretne rezultate. Ob tem priznava, da niso naredili vsega, "smo pa naredili veliko". "Prav tako so možne tudi primerjave med rezultati in obljubami in iz tega vidika imamo popolnoma mirno vest," je dejal.

"Ljudje vedo, kaj ponujam jaz!"

Predsednik SDS sicer v primeru zmage napoveduje sestavo široke razvojne koalicije, v katero namerava povabiti vse, ki bodo želeli sodelovati. Rezultate iste ankete, ki kaže, da bi si 26,1 odstotka vprašanih na premierskem položaju želelo videti njega, 23,5 odstotka pa predsednika SD Boruta Pahorja, pa "prav tako težko komentira": "Ljudje vedo, kaj ponujam jaz, in imajo vse elemente za odločanje. Odločitev je njihova in sam sem jih vedno sprejemal."

Za Janšo kranjski kandidati dobra kombinacija izkušenj in svežine Ekipa, ki jo predlaga SDS, je "kombinacija dosedanjih izkušenj in svežine. V njej so zastopani različni profili, ki dobro pokrivajo celotno sfero političnega in gospodarskega življenja v Sloveniji. S tega vidika je ekipa zelo kakovostna," je ob predstavitvi kandidatov SDS v kranjski volilni enoti v Kranju dejal predsednik SDS Janez Janša. V kranjski volilni enoti na listi SDS kandidirajo: Bojan Homan, Branko Grims, Milenko Ziherl, Rudi Veršnik, Marija Ogrin, Darinka Rakovec, Vida Raztresen, Boris Kitek, Anton Pogačnik, Milan Čadež in Rado Likar.

Ne spreglejte