Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Evropska ljudska stranka proračun

Četrtek, 14. 11. 2013, 14.18

8 let

Janša: Resolucija o Sloveniji EPP je bila sprejeta soglasno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji premier Janez Janša je pojasnil, da je bila resolucija o Sloveniji sprejeta brez glasu proti, kar je "izjemno redek primer v najmočnejši evropski politični skupini v Evropi".

Kot je pojasnil predsednik SDS Janez Janša, je resolucijo o Sloveniji sprejela politična skupščina Evropske ljudske stranke (EPP), in sicer na pobudo raziskovalne komisije te stranke, ki se je v Sloveniji mudila letos poleti. "To ni naše mnenje, mi smo ta tekst videli šele v torek," je povedal Janša in dodal, da ni seznanjen s tem, o čem so se člani omenjene komisije pogovarjali s slovenskimi predstavniki politike in sodstva. "To, da bi Slovenska demokratska stranka vsilila neko vsebino tako močni instituciji, kot je Evropska ljudska stranka, ki je sestavljena iz 73 strank v Evropi … Lahko samo rečem, hvala za kompliment."

Tranzicija pri nas ni uspela Po besedah Janše ima resolucija širši pomen in se nanaša tudi na nekatere druge države, predvsem tiste, v katerih tranzicija ni popolnoma uspela. "Žal pa je Slovenija med državami, kjer tranzicija ni uspela," pravi Janša, ki dodaja, da težave v določenih evropskih državah ne izvirajo zgolj iz slabega gospodarstva, temveč tudi iz neuspele tranzicije, saj faza privatizacije ni končana, in mrež, ki obvladujejo monopole.

Sodba o Patrii je "sodni zmazek" Glede vsebine resolucije EPP, kjer se omenja sodba v zadevi Patria, je Janša povedal, da so nekateri člani oziroma pravni izvedenci, ko so prebrali prevod sodbe, presodili, da gre za "sodni zmazek, na katerem je odpadel vsak dvom".

Kakšen pritisk neki "Kako je mogoče stavek, da se pričakuje nepristransko in pošteno sojenje, razglasiti za pritisk?" se je še vprašal in zavrnil nekatere očitke, da EPP z resolucijo izvaja pritisk na neodvisno sojenje.

Ne spreglejte