Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2012,
14.23

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2012, 14.23

7 let

Janša meni, da datum "vseslovenske vstaje" ni izbran naključno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Očitno je nekdo izračunal, da je to primeren termin za ponovne blokade," je napovedane vseslovenske proteste, ki naj bi se zgodili 21. decembra, komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Janša je v izjavi za medije, v kateri je predstavil predlog reforme političnega sistema, komentiral tudi proteste, ki se pripravljajo 21. decembra, in morebitno stavko, ki jo za ta dan napoveduje Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ).

Kot je poudaril, se bo 21. decembra očitno zgodilo veliko dogodkov. "Ta datum ni izbran naključno – niti za napovedane nove proteste niti za to, kar je napovedal gospod Štrukelj, tudi nekatere druge stvari se napovedujejo," je povedal in dodal, da bo "21. decembra Slovenija proslavljala obletnico samostojnosti in enotnosti", obenem pa je to tudi dan, ko se bo "v veliki meri končevalo parlamentarno delo, ki prinaša zelo pomembne odločitve, od sprejetja pokojninske reforme, ki je bila sprejeta danes, do sprejetja proračuna. To je tudi dan ali dva pred prisego novega predsednika in očitno nekatere tudi to moti."

Po njegovih besedah je očitno nekdo izračunal, da je to primeren termin za ponovne blokade. Ob tem pa predsednik SDS še upa, da se bo od tega, kar je danes v zraku in kar povzroča napetosti, do takrat marsikaj razrešilo. Janša je apeliral na vse, "da ne pogrevajo te situacije, ki je dovolj vroča".

Ne spreglejte