Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
16.49

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

33

Natisni članek

ZD Ljubljana Ministrstvo za zdravje Danijel Bešič Loredan Zoran Janković

Četrtek, 5. 1. 2023, 16.49

1 leto, 3 mesece

Janković zgrožen nad ministrovimi izjavami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

33

Danijel Bešič Loredan | "V položaju, v katerem je slovensko zdravstvo, moramo reči bobu bob," je odločen minister. Kot je dodal, je z ekipo v torek obiskoval ZD od Lendave do Celja, a takih težav v organizaciji in delu, kot so v ZD Ljubljana, ni našel. "Temu bomo prišli do dna," je še povedal minister. | Foto STA

"V položaju, v katerem je slovensko zdravstvo, moramo reči bobu bob," je odločen minister. Kot je dodal, je z ekipo v torek obiskoval ZD od Lendave do Celja, a takih težav v organizaciji in delu, kot so v ZD Ljubljana, ni našel. "Temu bomo prišli do dna," je še povedal minister.

Foto: STA

Ljubljanski župan Zoran Janković je zgrožen nad včerajšnjimi izjavami zdravstvenega ministra Danijela Bešič Loredana, ki je v oddaji 24 ur zvečer povedal, da naj bi Janković signaliziral, da želi dolgoročno odprodati dve zaprti enoti ZD Ljubljana. V zvezi s tem je župan zato ministru poslal dopis, na katerega pričakuje odziv.

V oddaji 24ur zvečer je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan povedal, da je bilo v Sloveniji leta 2019 124 tisoč ljudi brez opredeljenega zdravnika, leta 2022 pa je bilo takih že 132 tisoč. Dodal je, da po območnih enotah ZZZS izstopa ZD Ljubljana.

Ljubljanski župan signaliziral, da želi prodati zaprta ZD?

Minister je povedal tudi, da je župan signaliziral, da želi dolgoročno ti dve enoti odprodati, ker je to zemljišče odlično, in strniti zdravstveno dejavnost na preostale lokacije.

"Če v dveh letih trideset zdravnikov iz enega zdravstvenega doma odide, je za to odgovorno vodstvo zdravstvenega doma ter seveda župan in občina, ki je ustanovitelj ZD Ljubljana," je v oddaji 24ur zvečer povedal minister Danijel Bešič Loredan.

"Nikoli ne bom sprejel dejstva, da mi župan Ljubljane v telefonskem pogovoru pove, pustite ZD Ljubljana pri miru," je v oddaji 24ur zvečer povedal minister za zdravje Bešič Loredan.

Kot je dodal minister, je edino, kar lahko ministrstvo naredi, to, da ko bodo znani rezultati, o njih zelo jasno tudi poročajo. "Izredni upravni nadzor bo pokazal, kaj se v ZD Ljubljana dejansko dogaja," je še dodal minister.

ZD Bežigrad
Novice Pred ZD Ljubljana Bežigrad gneča zaradi vpisa neopredeljenih bolnikov

"Srčno upam, da ni tako," je minister odgovoril na vprašanje, ali sam meni, da je župan želel zdravstvena domova, ki sta zaprta, prodati. Skrb je minister izrazil tudi nad vedenjem ljubljanskega župana, saj da ta nima časa priti na ministrstvo in pregledati pisem, ki se nanašajo na omenjeno problematiko. Minister je poudaril, da mu jih bodo ob priložnosti predali, hkrati pa jih pokazali tudi poslancem in mestnemu svetu, saj da morajo vedeti, kaj se dogaja.

"V položaju, v katerem je slovensko zdravstvo, moramo reči bobu bob," je bil odločen minister. Kot je dodal, je z ekipo v torek obiskoval ZD od Lendave do Celja, a takih težav v organizaciji in delu, kot so v ZD Ljubljana, ni našel. "Temu bomo prišli do dna," je še povedal minister.

Zoran Janković
Novice Janković pojasnjuje "navodila" ministru: Iskanje grešnega kozla je zgrešeno #video
Ne spreglejte