Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 19.45

8 let

Jankovič bo del plače namenil v dobrodelne namene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zoran Janković si bo za preteklo leto izplačal polno plačo, nato pa bo 14 odstotkov plače, kar predstavlja razliko med vsemi vprašanimi in odstotkom zadovoljnih, namenil v dobrodelne namene.

Po rezultatih telefonske ankete agencije Ninamedia je namreč z delom župana v prvem letu mandata zadovoljnih 86 odstotkov Ljubljančank in Ljubljančanov.

Plačo si bo zamrznil tudi prihodnje leto

Janković si je ob prevzemu županske funkcije novembra 2006 dal zamrzniti plačo z namenom, da bi uspešnost njegovega dela Ljubljančani in Ljubljančanke namesto ob koncu mandata lahko ocenjevali vsako leto sproti, pojasnjujejo na MOL. Tako si bo tudi prihodnje leto plačo zamrznil do decembra, ko bo znova opravljena anketa o zadovoljstvu z njegovim delom.

K dobrodelnosti želi spodbuditi tudi prebivalke in prebivalce Ljubljane

"Seznam prejemnikov bomo javnosti predstavili v mesecu januarju na eni od županovih rednih novinarskih konferenc," so še zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da želi župan s svojim dejanjem spodbuditi k dobrodelnosti tudi prebivalke in prebivalce Ljubljane.

"Pred izvedbo telefonske ankete, ki je potekala med 5. in 15. decembrom, je župan napovedal, da si bo v primeru, če bo z njegovim delom zadovoljnih manj kot 63 odstotkov vprašanih, izplačal 50 odstotkov plače, če bo raven zadovoljnih med 63 in 80 odstotkov, si bo izplačal 75 odstotkov plače in če bo z njegovim delom zadovoljnih več kot 80 odstotkov vprašanih, polno plačo," še navajajo v MOL. Meja 63 odstotkov je bila postavljena na podlagi odstotka županovih volivcev na lanskoletnih lokalnih volitvah, še pojasnjujejo.

Ninamedia je raziskavo opravila med 9. in 13. decembrom na reprezentativnem vzorcu 1600 polnoletnih Ljubljančanov. Z rezultati raziskave pa sovpadajo tudi odgovori, ki jih je med 5. in 15. decembrom dalo 161 Ljubljančanov, ki so poklicali brezplačno telefonsko številko. Oboje je naročila in plačala Lista Zorana Jankovića, za kar je po Jankovićevih besedah odštela 3500 evrov. Rezultati telefonske ankete so pokazali, da je z delom župana zadovoljnih 86 odstotkov vprašanih, 12,6 odstotka je nezadovoljnih, 1,4 odstotka pa se jih ni opredelilo.

Ne spreglejte