SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Potočnik v Davosu prejel prestižno nagrado

3

termometer

Nekdanji komisar za okolje Janez Potočnik je v Davosu prejel nagrado za vodilno vlogo na področju krožnega gospodarstva, ki jo podeljuje revija Fortune v sodelovanju s forumom Young global leaders.

Nagrade za krožno gospodarstvo so v torek podelili v sklopu letnega dogodka ob robu svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu posameznikom in podjetjem iz poslovnega sveta, civilne družbe in akademskih krogov, ki so pomembno prispevali k spodbujanju načel krožnega gospodarstva.

Nekdanji evropski komisar Janez Potočnik je julija lani tik pred iztekom svojega mandata predstavil sveženj o krožnem gospodarstvu z ambicioznimi cilji za zmanjšanje odpadkov, ki ga je tedaj poimenoval vizija družbe brez odpadkov, premik od potrošniške filozofije k filozofiji odgovornega ravnanja z viri.

Junckerjeva ekipa želi Potočnikov predlog umakniti Sveženj je trenutno predmet vroče razprave, saj ga želi nova komisija pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja umakniti in pripraviti novega. Okoljski ministri EU so decembra izrazili nasprotovanje tej nameri, tudi večina evropskih poslancev umiku predloga nasprotuje.

Potočnik je decembra v odzivu na napoved umika svežnja ocenil, da bi ga bilo bolje dopolniti kot umakniti, saj s tem ne bi po nepotrebnem izgubljali časa. "Dejstvo ostaja, da EU močan zasuk v smeri krožnega gospodarstva potrebuje. In to čim prej," je tedaj še opozoril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin