Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
13.15

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 3. 7. 2012, 13.15

8 let, 2 meseca

Hribernik: Tožilstvo v zadevi Patria do onemoglosti zavlačuje postopek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jože Hribernik, odvetnik Antona Krkoviča v zadevi Patria, je prepričan, da je proces v zadevi Patria v slepi ulici.

Po besedah Jožeta Hribernika se je za proces Patria popisalo velik kup papirja, vendar pa na njem v skoraj letu dni ni bil izveden niti en sam dokaz, ki bi upravičeval utemeljeni sum, da so obdolženci krivi, kar sem jim očita, drugačna oznaka ni možna.

Proces Patria, kjer je med obtoženci tudi premier Janez Janša, je bil pripravljen z velikimi ambicijami, zanesljivo tudi z enormnimi stroški, pa z enim samim ciljem: da se politično onemogoči in očrni sedanjega predsednika vlade, je med drugim zapisal Hribernik na spletni strani Reporterja.

"Zaželena obsodba je vedno bolj oddaljen in nestvaren cilj" "Ta cilj se je, tj. očitno, sfižil. Zaželena obsodba je vedno bolj oddaljen in nestvaren cilj. Vendar so pri roki drugi, rezervni učinki. Takšen rezervni učinek je ta proces sam, njegovo trajanje in postopki, ki se odvijajo v zvezi z njim," je prepričan odvetnik.

Ta "rezervni cilj", tako Hribernik, je dosežen z nenehnim opozarjanjem na dejstvo, da mora predsednik vlade vsak teden na sodišče, "kjer se mu sodi zaradi korupcije, pri čemer je ta kulminiral v nekoliko škodoželjni izjavi predsednika republike, da sta na svetu samo dve državi, kjer sta v kazenskem postopku predsednika vlade, prva država je Pakistan, druga pa Slovenija".

Po Hribernikove mnenju sodišče, ki skoraj v letu dni, po dvaindvajsetih opravljenih obravnavah in sto urah obravnavanja, ni izvedlo niti enega samega dokaza, ki bi potrdil utemeljenost obtožnega akta, nima niti moralne niti zakonske pravice, da tak postopek nadaljuje.

"Tožilstvo bi moralo bodisi predložiti konkretne dokaze bodisi obtožbo umakniti" "Državno tožilstvo bi moralo bodisi predložiti konkretne dokaze, ki bi dokazovali krivdo obdolžencev, ali obtožni predlog umakniti. Tretje možnosti ni. Vendar državno tožilstvo takšnih dokazov ne predloži, obtožnega predloga ne umakne, temveč z nebulozami do onemoglosti zavlačuje postopek in očitno čaka, da se bo zgodil čudež in da se bodo dokazi že od nekod pojavili. Čudeža ne bo, ker takšnih dokazov preprosto ni," je še zatrdil Hribernik.

Ne spreglejte