Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
17.14

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

prostitucija preiskava Maribor

Četrtek, 16. 11. 2017, 17.14

6 let, 5 mesecev

Gregor Jager zavrača vse očitke v zvezi s prostitucijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Gregor Jager | Foto STA

Foto: STA

Nekdanji predsednik mariborskega odbora stranke zares in podjetnik Gregor Jager, ki se je znašel v središču torkove hišne preiskave zaradi suma trgovine z ljudmi, je danes sklical k sebi novinarje in zavrnil vse očitke. Kot je dejal, je sam vedno posloval zakonito, z domnevno prostitucijo, ki naj bi jo izvajali v prostorih v njegovi lasti, pa ni povezan.

Na Policijski upravi Maribor bodo podrobnosti omenjene preiskave predstavili javnosti v petek. Za zdaj so sporočili le, da so mariborski kriminalisti v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi.

Po poročanju časnika Večer so se torkove hišne preiskave nanašale na posle v zdaj že zaprti hiši erotike v Melju. Preiskave naj bi izvajali tudi v Avstriji, od koder naj bi prihajal glavni organizator domnevnega nezakonitega početja.

Upravljavci hiše erotike so prostore v Melju najeli od podjetja AG tim, katerega polovični lastnik je Jager. Kriminalisti so po pisanju Večera prepričani, da je bil v združbo, ki je organizirala trgovino z ljudmi, vpleten tudi Jager, ki se je v preteklosti v Mariboru potegoval celo za županski stolček.

"To je generalna neumnost"

Jager je v današnji izjavi za medije povedal, da je AG tim oddal prostore v najem družbi iz Avstrije z notarsko overjeno pogodbo, v kateri je navedeno, da mora ta urediti svoje poslovanje v skladu s slovensko zakonodajo. Drugih stikov z njimi naj ne bi imel, kot najemodajalec pa ne more odgovarjati za to, kaj se je dogajalo v teh prostorih. "Nihče mi ne more očitati, da sem imel karkoli s tem. Z nikomer nisem imel stika, večine nisem poznal," je zatrdil.

Zavrnil je tudi očitke, da naj bi njegova družba Jagger pomagala pri nezakoniti preselitvi delavcev iz tretjih držav v Evropsko unijo. Kot je dejal, so za varilce iz Kitajske in iz Bangladeša pridobili vsa potrebna dovoljenja in s tem tudi omogočili sledljivost njihovega gibanja.

"To je generalna neumnost in popolno nepoznavanje evropske zakonodaje," je odgovoril na očitke in spomnil, da v EU velja prosti pretok ljudi. Novinarjem je tudi pokazal dokumente, ki so jih urejali za te delavce.

"Nekateri ljudje delajo katastrofalne napake"

Jager je izrazil ogorčenje, ker je že dlje časa tarča različnih preiskav, nazadnje v povezavi z domnevnimi nepravilnostmi pri oddaji posla Elektra Maribor, ki jih trenutno obravnavajo na sodišču. "Mislim, da sem s pričami in drugimi dokazi dokazal, da je bilo to, kar smo takrat delali, absolutno zakonito," je povedal.

V primerjavi s takratnimi preiskavami se je tokrat odločil, da stopi pred javnost že ob izbruhu afere, da opozori, "da nekateri ljudje delajo katastrofalne napake in se ne zavedajo, da s tem povzročajo katastrofalne posledice". "Nekdo mi nagaja že leta in zdaj imam tega dovolj," je zatrdil.

Ne spreglejte