Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

božič Geza Filo

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 13.48

5 let, 4 mesece

Filo v božični poslanici: Naj se ob božiču strah spremeni v veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Geza Filo | Foto STA

Foto: STA

Evangeličanski škof Geza Filo je v božični poslanici opozoril na vse večjo brezobzirnost okolja, v katerem živimo, in na to, da so v takem okolju mnogi izgubili upanje. Tem in vsem preostalim je zaželel, da bi v sporočilu božiča našli novo upanje in da bi se njihov strah spremenil v veselje. Zaželel si je tudi več sodelovanja in optimizma.

Filo je opozoril, da je naša civilizacija vse bolj utrujena in zbegana. "Hočemo biti čim bolj učinkoviti, povečujemo proizvodnjo, naš cilj sta vedno večji materialni dobiček in ugodje. Na področju varovanja nas samih pa, kot da se (ta civilizacija) odpoveduje narediti več za to, da bi ljudem povrnila njihovo dostojanstvo," je opozoril.

Kljub temu je prepričan, da ljudje premoremo "toliko zdravega razuma in srčnosti, da bomo vse naredili za to, da mnogim povrnemo izgubljeno upanje". A se moramo za to potruditi, je dejal.

Poziv vernim: Najdite več pozitivnosti

Jezus Kristus, ki se je rodil na božič, je po besedah škofa prišel, da "bi nas s svojim delom odrešenja popeljal iz strahu v veselje", kar je vsem tudi zaželel. "Želim si, da bi nas sporočilo božiča v rojenem Kristusu navdihnilo k novemu upanju, ki strah spremeni v veselje, med vse nas pa prinese morda nekoliko več sodelovanja, da ne bi bilo med ljudmi toliko nestrpnosti in zamer, ampak več medsebojnega razumevanja in miru," je dejal.

Vse verujoče in neverujoče je tudi pozval, naj najdejo več pozitivnosti, da bi bili prihodnji čase lepši in bi ljudi združevali med seboj.

"Želim vam, da bi se vaše srce zapolnilo z božičnim veseljem, ki je za vse ljudstvo. Še posebej to želim vam, ki vas pestijo težave, preizkušnje, bolezni, skrbi in razočaranja. Naj bodo ti dnevi veselja dnevi, prežeti z ljubeznijo in upanjem," je dejal ob koncu, vsem skupaj pa zaželel blagoslovljen božič in srečno novo leto.

Ne spreglejte