SiolNET. Novice Slovenija
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fajonova: SD na predsedniških volitvah brez kandidata

0,88

termometer

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. | Fajonova je dejala, da bodo moči usmerili v novembrske lokalne volitve, na katerih bodo nastopili s svojimi listami. | Foto: Bojan Puhek
Fajonova je dejala, da bodo moči usmerili v novembrske lokalne volitve, na katerih bodo nastopili s svojimi listami. Foto: Bojan Puhek

Stranka SD na letošnjih predsedniških volitvah ne bo imela svojega kandidata, je po seji predsedstva SD povedala predsednica stranke Tanja Fajon. V prvem krogu volitev bodo odločitev o podpori kandidatu prepustili članstvu, v drugem krogu pa se bodo morda odločili za podporo kateremu od kandidatov. SD se bo osredotočila na lokalne volitve.

Povpraševanje, komu bo SD namenila svojo podporo, je bilo v zadnjih dneh zelo intenzivno, "vsaj s strani dveh kandidatk in dveh kandidatov", je dejala Fajonova. Dejala je, da je nabor kandidatov že zdaj velik za tako majhen politični prostor, zato ga s svojim kandidatom niso želeli drobiti.

Sklep so sprejeli z 22 glasovi za, petimi vzdržanimi in enim proti

Predsedstvo SD je sklep, da na predsedniških volitvah ne bodo imeli svojega kandidata, sprejelo z 22 glasovi za, petimi vzdržanimi in enim proti.

Fajonova je dejala, da bodo moči usmerili v novembrske lokalne volitve, na katerih bodo nastopili s svojimi listami. Svojo listo bodo imeli v vseh mestih, je dejala in zatrdila, da v mestnih občinah "nikakor ne bomo podpirali kandidatov, ki niso naši člani". Povedala je, da pogovorov o morebitni podpori županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću ni. V Ljubljani in v Mariboru bodo imeli svojega kandidata, je dejala.

Znova bo kandidirala za predsednico SD

Napovedala je tudi, da bo vnovič kandidirala za predsednico SD na kongresu stranke, ki bo v začetku oktobra. "Da stranka pokaže enoten obraz," je dodala.

V javnosti se je v preteklih tednih ugibalo o tem, da bo SD kot kandidata za predsednika republike predlagala evropskega poslanca Milana Brgleza, a se ta v predsedniško tekmo naj ne bi želel podati. Stranka je sicer evidentirala 71 kandidatov. "Če bi kateri od kandidatov dal soglasje in bi se izkazalo, da ima veliko podporo, potem bi danes imeli svojega kandidata," je še dodala Fajonova.

Predčasne volitve v državni zbor 2022 Novice Od danes lahko izrazite podporo predsedniškim kandidatom Nataša Pirc Musar Novice Volilni plakat Pirc Musarjeve se je pojavil prezgodaj #video Dušan Vučko Novice DVK: Od ponedeljka mogoče vlaganje kandidatur za predsedniške volitve

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin