Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2013,
6.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

DeSUS Karl Erjavec koalicija vlada

Petek, 22. 2. 2013, 6.51

7 let, 12 mesecev

Erjavec: Nezaupnica bi lahko bila izglasovana že prihodnji teden (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vladni funkcionarji DeSUS so danes podali odstopne izjave. Predsednik stranke in zunanji minister Karl Erjavec je ob tem dejal, da je krivda za razpad vlade na strani premierja Janeza Janše.

Erjavec je na novinarski konferenci dejal, da je treba čim prej vložiti konstruktivno nezaupnico, ki lahko pripelje do predčasnih volitev ali pa do nove vlade. Slednje je bolj verjetno, po njegovem mnenju je celo možno, da bi bila nezaupnica izglasovana že naslednji teden. Erjavčeva politična intuicija Na vprašanje, na kakšni osnovi je utemeljen njegov optimizem o hitri nezaupnici, saj je recimo predsednik SD Igor Lukšič včeraj dejal, da v njegovi stranki o takšnih odločitvah odločata predsedstvo in konferenca, je Erjavec dejal, da se zanaša na njegovo "zelo dobro razvito politično intuicijo". Stvari se bodo odvijale zelo hitro "V naslednjih dneh se bodo stvari zelo hitro odvijale. Prepričan sem, da bo naslednji teden že vložena oziroma izglasovana konstruktivna nezaupnica proti vladi Janeza Janša. Ocenjujem, da so tudi dobre možnosti, da v doglednem času pridemo do močne in stabilne vlade, ki bi imela ustrezno podporo v državnem zboru." "Najprej moramo priti do mandatarja" "Neprimerno je, da bi prehitevali," pa je Erjavec odgovoril na vprašanje, ali bo ostal zunanji minister ter ali so stranke že programsko in kadrovsko usklajene. Zdaj potekajo le pogovori o podpori kandidatki za mandatarko Alenki Bratušek. "Najprej moramo priti do mandatarja, potem pa se bomo odločili, ali bomo šli v kakšno novo vlado. Od tega bo tudi odvisno, kako bodo potekala pogajanja, zlasti v zvezi z novo koalicijsko pogodbo."

Bianco odstop za zdaj v redu Bianco odstop Zorana Jankovića pa je odprl pot oblikovanju nove vlade. "Pričakujem, da bo pred glasovanjem o novi vladi Zoran Janković dokončno odstopil," je dejal Erjavec in dodal, da sicer nove vlade ne bo.

Pozabljiva javnost Erjavec je sicer poudaril, DeSUS ni "načela vladne barke", kot trdi Janša, in da zato ne prevzemajo nobene odgovornosti. Javnost počasi pozablja, da je vlada začela razpadati, ker premier po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije ni odstopil, pravi Erjavec. "DeSUS ni pripravljena delati v vladi, kjer je njen predsednik osumljen določenih koruptivnih tveganj, zato smo tudi odšli iz vlade in zato ne prevzemamo nobene odgovornosti."

Erjavec se hvali Stranka DeSUS je uspela preprečiti padanje pokojnin, se je pohvalil Erjavec. "V časih, ko plače v javnem sektorju padajo za pet in več odstotkov, je uspeh stranke DeSUS, da je uspela zadržati raven pokojnin in tudi njihovo delno usklajevanje."

Ne spreglejte